Hava Durumu

Nilüfer Belediyesi GESK, 2019'a da damga vuracak

Yazının Giriş Tarihi: 22.12.2018 08:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.12.2018 08:19

Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü (BUGES), her yıl olduğu gibi 2018'de de elde ettiği ulusal ve uluslararası başarılarla, yaptığı eğitim ve sosyal çalışmalarla Türkiye'nin en büyük görme engelli spor kulüplerinden birisi olduğunu bir kere daha kanıtladı.
2018 yılında BUGES, ulusal ve yerel şampiyonalarda 40 altın, 34 gümüş, 22 bronz madalya; 1 birincilik kupası, 3 ikincilik kupası ve 1 üçüncülük kupası alarak toplamda 101 kez kürsüye çıkma başarısını gösterdi.
Geride bırakmak üzere olduğumuz yılda uluslararası başarılara da göz atalım... Berlin'de yapılan Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda milli atlet Hakan Cira ile 1 gümüş, 1 bronz madalya, Tunus'ta yapılan Atletizm Şampiyonası'nda 2 gümüş madalya aldı. Japonya'da yapılan Goalball Şampiyonası'nda milli sporcu Oğuzhan Yılmaz ile de ikincilik kupası kaldırıldı.
Bu yıl ulusal ve uluslararası başarılarla birlikte milli takımlara, hazırlık ve gelişim kamplarına da 15 sporcu ve 5 antrenör gönderilerek ay yıldızlı forma gururla terletildi.
Nilüfer Belediyesi GESK'i sportif başarılarının yanında eğitime verilen destek ve diğer sosyal çalışmalar da ön plana çıkardı. Geçen yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde, Yüzüncü Yıl Gençlik ve Spor Merkezi'nde BUGES'e Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey tarafından tahsis edilen lokal ve eğitim merkezi sayesinde, bütün çalışmalar tek çatı altında toplanmış ve kapsam da genişletilmiştir.
BUGES'in en önemli çalışmalarından biri de seslendirme stüdyosu olmuştur. Şaban Genç Seslendirme Stüdyosu'nda gönüllüler tarafından reji ve seslendirme hizmeti verilerek, önceliği kendi sporcuları olmak üzere, tüm Türkiye'den gelen görme engellilerin seslendirme talepleri karşılanmaktadır. Kitap seslendirmeleri her yaş kategorisinden öğrencilerin günlük ders kitapları, hazırlık testler ve denemelerdir. Edebi eserler, bu stüdyoda seslendirilmemektedir.
Çeşitli STK'lar ile ortak çalışma yapan BUGES, Kuzey Yıldızı Rotary Kulübü ile imzalanan protokol sayesinde bu kulübün toplum birliği oldu. Öte yandan Gönüllü Hareketi Derneği ile ortak çalışmalar yapmak için de geniş kapsamlı bir protokol imzalanıp hayata geçirildi.
Başta, Nilüfer Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey'in desteği ve kulübü sahiplenmiş sponsorların katkılarıyla 205 sporcu, 700'ü aşkın gönüllüsüyle 2019 da BUGES'in yılı olacak...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.