Hava Durumu

Nesiller buluştu, dostluk kazandı

Yazının Giriş Tarihi: 31.03.2018 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.03.2018 08:09

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya'nın himayelerinde, ASP Gençlik Spor Kulübü, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Engelli - Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü işbirliği ile Bursa'nın ev sahipliğinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı talimatı doğrultusunda geliştirilen 'Nesiller Buluşuyor' projesi kapsamında önemli bir çalışmaya imza atıldı. Geleceğimizin mimarları minik eller ve eli öpülesi, kıymetleri her daim artacak yetişkin gençler arasında Bocce Bursa Bahar Turnuvası, İznik DSİ Drazali tesislerinde geçtiğimiz günlerde yapıldı.
Temel amacı nesillerin buluşması ve sporun yaşlılar ve çocuklar üzerindeki birleştirici gücünü vurgulamak olan organizasyonda Bursa ve çevre illerden toplam çocuk ve huzurevi sakininden oluşan 16 takım yarıştı. 4 grup halinde yapılan maçlar sonucunda yarı finale katılmaya hak kazanan Bursa Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik Spor Kulübü'ne bağlı Suriyeli sporcular, Sırameşeler Minik Eller takımları ile Afyonkarahisar Minik Eller takımı ve Eskişehir Minik Eller takımları yarı final maçlarını gerçekleştirdi. Yarı final maçları sonucunda Afyonkarahisar ve Eskişehir takımları finalde mücadele etmeye hak kazandı. Takımlardan 16'sının huzurevi sakini yetişkin gençler olmasına rağmen gruplardan sadece çocuk takımları 'Minik Eller'in üst tura çıkmaya hak kazanmalarında yetişkin gençlerimizin göstermiş olduğu teveccüh etkili oldu. 3 gün süren zorlu mücadelenin ardından final maçında Afyonkarahisar Minik Eller takımını mağlup eden Eskişehir Minik Eller takımı birinci oldu.
Yaşımız ne olursa olsun, hangi branşı yaparsanız yapın spor, bireylerin kendisini önemli hissettirdiği; yeni diyalogların kurulmasına vesile olduğu, paylaşımların yapıldığı, gündelik hayatınızda küs olduğunuz birisiyle aynı takımda aynı hedefe ulaşmak için küslüklerin unutulduğu, geçmişte yaşanan acıların bir tarafa bırakıldığı, yeni umutlara ve hedeflere yönlendiren, beden ve ruh sağlığını olumlu yönde etkileyen yaşam biçimidir.
Dezavantajlı grupların bu tür organizasyonlarla topluma daha çabuk entegre olacağını düşünüyorum. Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde gerçekleşen bu tür organizasyonların, artarak devam etmesini diliyorum. Emeği geçenlerin başında bulunan Bursa ASP İl Müdürü Erkut Öneş'i, organizasyon komitesini ve boccenin duayeni olan gönül insanı Milli Takım Antrenörü Ahmet Yaratılmış'ı kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.