Hava Durumu

Müzikli Söyleşiler...

Yazının Giriş Tarihi: 20.05.2017 05:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.05.2017 05:02

Bursa, geçen hafta önemli bir etkinliğe sahiplik etti. Haliç Üniversitesi Konservatu-varı Öğretim Görevlisi Ozan Çoban'ın kurucusu olduğu 'Müzikli Söyleşiler', işitme engelli çocuklarımız için Bursa'daydı...
İşitme engelli bireylerin, topluma entegre olabilmeleri, diğer insanlarla ve çocuklarla sağlıklı iletişim kurabilmeleri, iyi eğitim alabilmeleri, kaliteli bir yaşam sürebilmeleri açısından sözel açıklama becerilerini geliştirebilmeleri önemlidir. Özellikle erken yaşta verilen müzik eğitimi, bu olumlu gelişmeyi üst düzeyde desteklemektedir.
2,5 yılda 13 ilde 10 bin 53 çocuğa ulaşan 'Müzikli Söyleşiler' klasik müzik ve Türk bestecilerini çocukların yaşamlarına yaklaştırmak, kişisel gelişim temasıyla birleştirilerek, Psikolog Ayça Yeniceli Gülan'ın danışmanlığında çocuk gelişimi ve aile içi iletişim teması ayrıca söyleşiye eşlik etti. İŞİTENDER (İşitme Engelliler Derneği) Başkanı Gökçe Çayır, işaret dili ile tüm programı gece boyunca işitme engelliler için çevirdi.
Bursa adına Engelliler Haftası'nın en önemli etkinliği, bence bu söyleşi olmuştur. Söyleşinin gerçekleşmesinde destek verenleri anmadan geçmek olmaz. Ottomer İşitme Cihazları, Şirince İşitme ve Konuşma Bozuklukları Merkezi, İşitme Engelliler Derneği, Can Müzik Sanat Merkezi ve Altıncılar Copy Center sponsorluklarında yapılan etkinlik için, engelliler adına katkı verenlere teşekkür ediyorum.
Bu arada etkinliğe katılan Duyum İşitme Engelliler Ortaokulu öğrencileri arasından, sahnede yapılan çekiliş ile ihtiyaç sahibi olan 4 çocuğa işitme cihazı hediye edildi. Bursa'nın önemli eksiği, işitme engelliler için doğru çalışmalar yapan bir sivil toplum örgütünün olmayışıydı. Bu eksikliği İŞİTENDER, yakın zamanda kurularak gidermiş oldu.
Söyleşide söz alan dernek üyesi Ayça Yeniceli Gülan, tüm ihtiyaç sahibi işitme engelli çocukların ve yetişkin bireylerin ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarını planlamak ve fayda sağlamak için çalışmalarını planladıklarını ve herkesi derneğe destek olmaya davet etti.
Böyle yararlı organizasyonların tüm engelli gruplarında artması temennimizdir. Tabii yapılan etkinliklerin amacı, engelli gruplarının faydasına olmalıdır. Aksi yönde yapılan ve kişisel çıkar amacı taşıyan çalışmaların da ayrıca takipçisi olacağımızın altını çizmek istiyorum. Bu anlamda İŞİTENDER, Bursamıza ve ülkemize hayırlı olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.