Hava Durumu

LÖSEV'de 'Spor Şenliği' coşkusu

Yazının Giriş Tarihi: 14.04.2018 07:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.04.2018 07:31

Kurulduğu günden bu yana lösemiye, kanser canavarına karşı savaş açan LÖSEV, hayata geçirdiği her etkinlik ile sağlıklı yaşamın önemine dikkati çekiyor. LÖSEV Lösemili Çocuklar Köyü'nde gerçekleşen LÖSEV Spor Şenliği'neTürkiye'nin dört bir tarafından katılan 20 lösemili çocuk, azimleri ve kazanacaklarına olan inançları ile mücadelenin kurallarını yeniden yazıyor.

Kanser ve lösemide farkındalığı en üst düzeye çıkarmayı hedefleyen LÖSEV, her yıl düzenlediği spor şenlikleri ile atletizm, satranç, masa tenisi ve yüzme gibi branşlarda başarılı çocuklarını belirliyor. Dereceye giren çocukları, harika bir ödül ve uluslararası bir gezi ve bir mücadele daha bekliyor. Seçimler sonucu alanında başarılı olan çocuklar her yıl Moskova'da düzenlenen ve LÖSEV'in katıldığı Onkoloji Olimpiyat Oyunları'nda ülkemizi temsil ediyor. Bu yıl da 20 ülkenin katılımıyla ağustos ayının ilk haftası düzenlenecek olan olimpiyatlarda 10 çocuk, Türkiye'yi temsil edecek.

LÖSEV, 'Onların kahraman olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz' sloganıyla hayatlara dokunmaya devam ediyor. Lösemili Çocuklar Köyü'nde gerçekleşen etkinlik hakkında konuşan LÖSEV Genel Koordinatörü Hülya Ünver, "LÖSEV olarak lösemi canavarını yenen çocuklarımızın spor ruhu ile büyümelerini, barış, dostluk, kardeşlik, sevgi ve saygı gibi birleştirici unsurları güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bu sebeple gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde çeşitli illerden gelen çocuklarımızı spor etrafında birleştirerek, onların birer kahraman olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz" dedi. Seçmelere İzmir'den katılarak 3 dalda yarışan Gizem K. da "Moskova'daki olimpiyatlarda LÖSEV'i ve ülkemi temsil etmek istiyorum. Hâlâ lösemi tedavisi gören kardeşlerim için yarışacağım ve onlara umut olacağım" ifadelerini kullandı.

Spor, insan hayatını her zaman olumlu etkilemiştir. Sağlıklı, engelli, kronik hastalığı olan, yaşlı-genç toplumun tüm fertleri için yapılacak ya da yaptırılacak spor dalı vardır. Yeter ki bu organizasyonları yapmak veya yaptıracak spor bilincine sahip olmak, istemek ve bunun sonucunda manevi mutluluğu hayal etmek gerekir. Kahramanları sürekli hatırlayan LÖSEV'i kutluyor ve bu güzel organizasyon için tebrik ediyorum...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.