Hava Durumu

Kuzey Yıldızı RK ve Nilüfer Lions'ta devir teslim yapıldı

Yazının Giriş Tarihi: 29.06.2019 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.06.2019 08:09

Bugünkü köşemde Bursa'nın iki önemli sivil toplum örgütünü mercek altına alacağım. Kuzey Yıldızı Rotary Kulübü ve Nilüfer Lions Kulübü... 2018-2019 dönemi sona eren bu iki kulübe özellikle değinmek istedim. Nedenine gelelim... Her ikisi de engelli ve dezavantajlı gruplar için dönem içi ve sürekliliği sağlanmış projeleri hayata geçirerek bu grupların hayatlarına olumlu dokunuşlar yapıyor.

Kuzey Yıldızı RK çok genç bir kulüp olmasına rağmen Kurucu Başkan ve Dönem Başkanı Nazan Yücetaş Boran ile dolu dolu bir yıl geçirdi ve bu süreçte birçok önemli projeye imza atıldı. Rotary'nin bu yılki sloganı 'İlham Kaynağı Olalım'dan yola çıkan Nazan Başkan ve ekibi, öncelikle toplum birliklerine Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü ve Mustafa Dörtçelik İlkokulu'nu alarak hizmetlerini hızlandırdılar. Mustafa Dörtçelik İlkokulu'nun, düne kadar Yıldırım ilçesinin en atıl okullarından birisi iken bugün Bursa'nın en kaliteli devlet okullarından birisi olduğunu ve özel okullarla yarışır hale geldiğini görüyoruz. Burada aslan payı, Müdür Harun Kızık'a ait. Yıldırım gibi zor bir ilçede bunu başarmak hiç de kolay değil! Vizyonu geniş idarecilerin, insanlığa hizmet etmek için uğraşan sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapmaları ve hizmet kalitelerini artırarak öğrenci ve velilerine sayısız hizmet verdiklerini ve bu çalışmaların sürekliliğinin sağlandığını görmek mutluluk verici.

İki toplum birliği haricinde birçok özel eğitim kurumuyla çalışma yapan Kuzey Yıldızı RK'nın bu dönemi oldukça başarılı geçti ve bölge, üstün hizmet ödülünü alarak bunu kanıtlamış oldu. Podyum Davet'te yapılan devir teslim töreninde Dönem Başkanı unvanını Tuğrul Havuçoğlu'na devreden sevgili Nazan Başkan'ı kutluyor Tuğrul Başkan'a da yeni dönemde başarılar diliyorum.

İnsanlığa önemli hizmet veren bir diğer sivil toplum kuruluşu Nilüfer Lions Kulübü de 2018-2019 Dönem Başkanı sevgili Özlem Can ve ekibi ile oldukça verimli bir süreç yaşadı. Birçok faydalı projeye imza attılar. Çevreden sağlığa, eğitimden sosyal alanlara, engellilere dezavantajlı gruplara dokunarak, bir yıllık dönemi dopdolu hizmetlerle geçirdiler. Clup Altınceylan'da gerçekleşen devir teslim töreninde yeni dönem başkanlığını Burçak Beysel'e devreden Özlem Başkan'ı çalışmalarından dolayı kutluyor Burçak Başkan'a da başarılar diliyorum.

Önceki yazılarımda bahsettiğim konuyu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Sivil toplum kuruluşları ve kurum idarecilerine bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Rotary ve lionslar, her zaman size faydalı olacak projeleri destekler ve bütün enerjilerini insanlık için harcarlar. Sizler bu sivil toplum kuruluşlarına projelerinizle gittiğinizde sizi daha fazla önemseyip destekçi olur ve kulüp üyeleriyle aktif olarak projelerde yer alırlar.
Daha fazla hizmet ve birlikte ortak çalışmak istediğiniz rotary ve lions kulüplerine projelerinizi sunarak destek alabilirsiniz. Unutmayalım ki kolay olanı herkes ister. Şu düşünceyi aklımızdan çıkarmayalım: Rotary ve lions kulüpleri, amaçsızca para saçan sivil toplum kuruluşları değildirler! Bu bilinçle Bursa'ya dair projelerini yeni dönemde hayata geçirmek üzere iki yeni başkanın sizleri beklediğini vurgulamak isterim...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.