Hava Durumu

Koru, kolla, kazan

Yazının Giriş Tarihi: 05.08.2017 08:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.08.2017 08:39

İnsan hayatı; gündelik koşuşturmalar, planlar, çocuklarımızın geleceği, yaşlılıkta başımıza nelerin gelebileceği, inandıklarımız ya da inanmadıklarımız, düşüncelerle akıp gider. Her işimizi yaparken birilerine güveniriz. Akraba , eş, dost, arkadaş vs... En önemlisi, hiç kimseye güvenmezsek "Allahım beni korur" der ve kendimizi teslim ederiz. Biz birilerine güvenip koruyucu seçerken, bizleri de birileri koruyucu seçer aslında.

Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından tamamen kendi imkanlarıyla çekilen koruyucu aile konulu tanıtım filmini izledim ve çok etkilendim. Ertesi gün soluğu İl Müdürümüz Erkut Öneş'in yanında aldım. Yaptığımız koruyucu aile içerikli sohbetin detaylarına gelecek olursak...Bencilce korunup kollanmayı istememizin yanında, koruyuculuğa muhtaç kişileri aslında önemsememiz gerektiğini daha iyi anladım.

O zaman koruyucu ailenin tanımını yapalım... Çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımı sağlanamayan ve evlat edinme hizmetinden faydalanamayan devlet koruması altındaki çocukların kısa ya da uzun süreli, geçici veya süreli olarak kurum tarafından haklarında gerekli inceleme ve araştırma yapılarak koruyucu aile olmaları uygun görülen aileler yanında devlet denetiminde bakımının sağlanmasıdır korucu ailelik...

Çocuk, hizmet süreci devam ettiği sürece koruyucu ailenin yanında kalır. Koruyucu aile sisteminde velayet, öz ailede kalmaya devam eder. Çocuğun korunma kararı kalkmaz ve koruyucu aile, çocuğun bakım, yetişme ve eğitim sorumluluğunu devletle paylaşır.
Peki, koruyucu aile ile hedeflenen asıl amaç nedir? Çeşitli nedenlerle öz aileleri yanında bakımları sağlanamayan, devlet koruması altındaki çocuklarımızın bakım yetiştirilmesi ile ilgili her türlü ihtiyaçları bakımlarının sağlandığı kurum tarafından eksiksiz karşılanmakta, çocuklarımız fiziksel olarak en uygun koşullara sahip kurumlarda yaşamlarını sürdürmektedir. Ancak çocukların yeterli sevgi alabildikleri, gereksinimlerinin düzenli karşılandığı, bire bir sevgi ve ilgi gördükleri, güvenli aile ortamlarında büyüdüklerinde daha sağlıklı bireyler oldukları bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu nedenle topluma daha sağlıklı bireyler kazandırmak temel hedef olup, her çocuğun aile ortamında yaşama hakkından hareketle, koruyucu aile hizmetinin yaygınlaştırarak ihtiyaç duydukları sıcak aile ortamına kavuşmaları hedeflenmektedir.

İl Müdürlüğü tanıtım filmini buraya tıklayarak izlemenizi de ayrıca tavsiye ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.