Hava Durumu

İş işten geçmeden koşabiliyorken koş

Yazının Giriş Tarihi: 05.05.2018 07:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.05.2018 07:07

Türkiye'de spor kültürünün yaygınlaştırılması, halka sağlıklı ve bilinçli spor yaptırmak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü'nce 6 yıl önce hayata geçirilen 'Koşabiliyorken Koş' projesi 2018 yılında da devam ediyor. Türkiye'nin 81 Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü'nün örnek çalışmalarıyla 7'den 77'ye spor yaptırma imkanı veren 'Koşabiliyorken Koş' projesinin yeni dönem çalışmaları, engelli ve engelsiz bireylerin Bursa'da yoğun spor aktiviteleriyle devam ediyor.
Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç Dr. Süleyman Şahin hafta içerisinde Bursa'da engelli spor federasyonu temsilcileri ile toplantı yaptı. Toplantıya Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu İl Temsilcisi Mutlu Aydın, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu İl Temsilcisi Faruk Kuzu ve Özel Sporcular Spor Federasyonu İl Temsilcisi İsmail İlhan katıldı.
İl Müdürlüğü'nde gerçekleşen toplantıda konuşulan konulardan bahsedeyim... Öncelikle 10-16 Mayıs engelliler haftasında yapılabilecek faaliyetlerin organizasyonu konuşuldu. Bursa'daki engelli spor kulüplerinin güncel veri tabanın detaylı bir şekilde hazırlanması konusunda fikir birliği sağlandı. Tüm engel gruplarının bazı branşlarının yerel liglerinin oluşturulmasının temelleri atıldı. Bu sayede yıl boyunca engellilerin spor faaliyetlerini Bursa'daki halkımıza daha iyi anlatılabileceği, farkındalığın artacağını ve engelli sorunlarının daha hızlı çözüme ulaşabileceğini söylemek isterim.
İl temsilcileri, yaşanan sorunlar ve eksiklikler ile ilgili il müdürünü bilgilendirdi. İl temsilcileri ve il müdürü tarafından kulüplerinde katılımlarıyla geniş bir platformda konuların detaylandırılıp konuşulması, çözüme ulaştırılması hususunda yakın zamanda bir araya gelinmesi için karar alındı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürlüklerinin temel amacı; engelli ya da engelsiz yarışmacı sporcu yetiştirilmesi, ulusal ve uluslararası yarışmalarda başarılar almak ve bu başarıların devamı için altyapı çalışmalarını antrenörler ve tesislerini tahsis eder. Rehabilite için spor işini diğer ilgili kurumların yaptırması gerekir aslında. İl Müdürümüz Doç Dr. Süleyman Şahin beyin engelliler konusunda hassasiyetini yakından bilen birisi olarak, engellilerle ilgili yapılan ve basına yansımayan birçok çalışmanın olduğunu söylemek istiyorum. Personelle toplantılarında her zaman engellilerle ilgili ayrı bir gündem açarak yoğun çalışmalar yapılması için teşvik ettiğini, rehabilite için gelenlerin de imkanlar doğrultusunda mutlaka çalıştırılmasını istediğini yakından biliyorum. Kendisi Bursa'ya atandıktan sonra 7 yıldır 11 ilçede, 20 antrenör ile engellilere hizmet verdiğini de belirtmek isterim. İlgisinden dolayı kendisine ve personeline teşekkür ediyorum.
'Koşabiliyorken Koş' projesi kapsamında tüm engelli spor federasyonu il temsilcilerinin fahri koordinatörlüğünde, il müdürlüğü tesislerinden ücretsiz yararlanarak koşmaya başlayın. Spor yapmak, hareket etmek, hayata bağlar. Beden ve ruh sağlımızı korur. İş işten geçmeden koşabiliyorken koş...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.