Hava Durumu

Görme engellilere büyük destek

Yazının Giriş Tarihi: 24.03.2018 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.03.2018 08:09

BUGES'in görme engelli bireylerin sportif, akademik ve sosyal açıdan eğitimlerinin yapılması için Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey tarafından spor kulübüne tahsis edilen Görme Engelliler Eğitim Merkezi ve Lokali ara olmaksızın 7 gün eğitime devam ediyor. Elbette devam eden eğitimlerin güncellenmesi, yeni atölyelerin açılması ve görme engelli bireylerin ihtiyaçlarını farklı hale getiriyor.
Merkezin en büyük eksiklerinden birisi oldukça yüksek meblağlı 'braille yazıcı' idi. Tam da bu noktada Bursa Nilüfer Lions devreye girdi. 20 bin TL'nin üzerinde değeri olan bu yazıcıyı, 2017-2018 Dönem Başkanı Gülşen Ceylan liderliğindeki Nilüfer Lions satın alarak BUGES'e hibe etti.
Söz konusu hibe, bu kadar kolay gerçekleşmedi. Önce Nilüfer Lions üyeleri tanıdılar! Kimi diye soracak olursanız tabii ki görme engelli çocukları.
Onlara dokundular, BUGES seslendirme stüdyosunda görme engelliler için kitap seslendirdiler, arta kalan zamanı birlikte değerlendirip paylaşımlar yaptılar. Eksikleri yerinde tespit ettiler. Doğru olan da buydu zaten. Çoğu kişi, kurum ya da sivil toplum örgütü, yardım ettiği zümreyi tanımak zahmetine girmiyor. Öyle ki ortalık "Tanımayayım. Şu yardımı yapayım da benden uzak olsun" der gibi davranan sözüm ona hayırseverler (!) doluyken Nilüfer Lions Kulübü üyeleri, gerçek anlamda yardımın nasıl yapılacağını göstermiş oldu.
Başkanlık dönemine 'karşılıksız hizmet' sloganıyla çıkan Gülşen Ceylan, Nilüfer Lions olarak kendi dönemlerinde de el ele vererek kalıcı hizmet projelerine imza atacaklarına inandığını ifade etmişti. Dezavantajlı grupların, ihtiyaç sahiplerinin hayatlarına dokunan güzel kalpli insanları ayakta alkışlıyorum.
Hibe edilen yazıcı, tam erişime sahip bir cihaz. Türkçe sesli komut ve yazılımla destekli, total körün bile rahatlıkla kullanabileceği kolaylıkta...
Bursa'da görme engelliler için 'braille baskı' yaptırmak isteyen herkes BUGES'e ulaşıp, gerekli hizmeti rahatlıkla alabilir. Teşekkürler Nilüfer Lions Kulübü yönetimi ve güzel kalpli üyeleri...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.