Hava Durumu

GESF, ABD'yi fethetti, hedef 2020 Tokyo!

Yazının Giriş Tarihi: 13.07.2019 09:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.07.2019 09:16

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu, başarılarına başarı katarak 2020 Tokyo hedefine emin adımlarla yürüyor! ABD'nin Fort Wayne şehrinde düzenlenen 2019 Uluslararası Görme Engelliler Dünya Yaz Oyunları'nda Goalball Erkek Takımımız ikincilik madalyası alarak 2020 Tokyo Olimpiyatları'na vize aldı. Judocularımız da üç madalya kazanarak büyük başarıya imza attı.

Dünya Yaz Oyunları kapsamında 28 Haziran-10 Temmuz arasında düzenlenen IBSA (Uluslararası Görme Engelliler Spor Federasyonu) Goalball Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları'na 14 ülke katıldı. 2 grupta yapılan kota müsabakalarında Goalball Erkek Milli Takımımız da grubunda sırasıyla Kanada, İsveç, Litvanya, Arjantin, Yunanistan ve Çek Cumhuriyeti'ni farklı galibiyetlerle geçerek çeyrek finale grup birincisi olarak çıktı.

Grup maçlarını birinci tamamlayan millilerimiz, B grubunun dördüncüsü Güney Kore ile eşleşti. Müthiş bir heyecan atmosferinde başlayan maçı millilerimiz zorlanmadan 7-3 kazanmasını bildi. Yarı finalde ise çeyrek final maçını Ukrayna karşısında sürpriz bir şekilde uzatmalarda altın gol ile kazanan Çek Cumhuriyeti ile yapan milliler ilk 6 dakikası golsüz geçen maçı 7-2 kazanmasını bildi ve adını finale yazdırdı. Finalde ise, Çin ile karşılaşan son Paralimpik Oyunlar Şampiyonu Litvanya rahat bir galibiyet alarak finale yükseldi ve Türkiye'nin rakibi oldu. Grup maçında 12-4 gibi farklı bir skorla yendiğimiz Litvanya'ya finalde 7-3 yenilen takımız, Dünya Yaz Oyunları'nı gümüş madalya kazanarak Tokyo biletini almış oldu. Erkek takımımız turnuvayı tek yenilgiyle kapattı. Ayrıca müsabakaların en çok gol atan, en az gol yiyen takımı olma özelliğini de eline geçirip bu yıl yapılacak Dünya Şampiyonası'nın en büyük favorisi olduğunu göstermiş oldu.

Geçen yıl Dünya Şampiyonası'nda Kadın Goalball Takımımız ilk olimpiyat kotasını alarak büyük başarıya imza attıktan sonra Erkek Goalball Takımımız da kotayı alıp çifte başarı tablosunu ortaya çıkarmış oldu. Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu olimpiyata göndermeyi hedeflediği üç takımdan ikisinin bileti alıp üçüncü takım branşı olan B1 Futbol'un kota sınavı vereceği eylül ayında İtalya'da gerçekleşecek Avrupa Şampiyonası'nı beklemeye başladı.
Bu büyük başarı için büyük bir çaba harcayan, ABD'ye giden gitmeyen tüm emekçileri kutlamak gerekiyor. Gurur kaynağımız olan ve göğsümüzü kabartan takımımızın Başantrenörü Salih Rencber, Yardımcı Antrenör Mustafa Basmacı, Mustafa Tankişi, sporcular Hüseyin Alkan, Tuncay Karakaya, Ebubekir Kara, Ekrem Gündoğdu, Tekin Okan Düzgün, Abdullah Aydoğdu, Oğuzhan Yılmaz, Dış İlişkiler Koordinatörü Eren Yıldırım, sağlık personeli ile lojistik destek veren tüm emekçileri gönülden kutluyorum. Bu vesileyle Dünya Şampiyonası ve Olimpiyat'ta altın madalya ile mevcut başarıları taçlandıracaklarına inancımızın tam olduğunu söylemek istiyorum.

ABD'de Goalball Erkek Takımı- mızın başarısının yanında bireysel branş olan judoda ise üç madalya alarak başarılarına başarı katan milli judocularımızın da asıl hedefleri Tokyo 2020...
32 ülkeden 159 sporcu arasında, kadın judocularımızdan son Dünya Şampiyonu apoletli judocumuz Zeynep Çelik Aydın, bir kez daha rakiplerini yenerek 57 kiloda altın madalyayı ülkemize getiren isim oldu. Öte yandan 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nın bronz madalyalı judocumuz Ecem Taşın, Dünya Yaz Oyunları'nda 48 kiloda bronz madalya aldı.

Son madalyamız ise Raziye Uluçam'dan geldi. 70 kiloda üçüncü olan milli judocumuz, ülkemize judoda üçüncü madalyasını kazandıran isimdi. Judocularımızı ve teknik ekibi de kutlamak gerekiyor. Hedefimiz olan olimpiyat şampiyonluklarını judo branşında 2020 yılında yaşamak istiyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.