Hava Durumu

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün amacı ne?

Yazının Giriş Tarihi: 02.10.2019 08:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.10.2019 08:45

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nden sonra Spor, KYK, Gençlik müdürlüklerinin birleşmesi ile spor adına yapılacak çalışmaların yanına yenileri de eklenerek, iş yükü daha fazla artırıldı. Biriken olumsuzluklar uzun vadede patlayıp tüm kamuoyu tarafından fark edilir hale geldiğinde, iş işten geçmiş olacak. Ondan sonra da yeni bir yapılanmaya gidilecek diye düşünüyorum. Umarım bu konuda yanılırım!

İşte bu kararnameden doğan olumsuz nedenlerden biri Bursamızı vurdu. Bize verilen bilgilere göre Spor Bakanlığı'nın talimatıyla, tüm yurtta gençlik spor ve KYK il müdürlükleri aynı idari binada hizmet vermek için tek çatı altına toplanmalı emriyle harekete geçildi. Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü idari binası, eski KYK idari binasına taşındı. Adres ise Alaşar Köyü Mahallesi İstanbul Caddesi No:477/2 Osmangazi Bursa... Yani Uludağ Üniversitesi Ali Osman Sönmez Yerleşkesi'nin yanında.

Bu taşınmada, yıkılan Bursa Atatürk Stadyumu yanındaki eski Spor İl Müdürlüğü binasında Okul Sporları, Spor ve Lisans Servisi kaldı. Yani Gençlik Spor'un iş yükünün en çok olduğu birimler... Bu uygulama çok doğru ve Bursa spor camiası tarafından memnuniyetle karşılandı.

Pazartesi aldığım son bilgiye göre, iş yükünü çeken bu servisler de en kısa sürede yeni binaya taşınacakmış. Mevcut binanın akıbeti bilinmiyor. Yüksek ihtimalle yıkılacağı yönünde bilgi verildi. Ulaşılabilirliği çok kolay olan, her yaş ve engel grubundan sporcu, antrenör ve idarecilerinin şehrin her tarafından rahatlıkla ve güvenli olarak gidip işlemlerini yaptırdığı bu hizmet binasının taşınmasını istemiyoruz!

Neden mi? Şimdi... Yetkililere, en başta Spor İl Müdürümüze tüm engel grupları ve dezavantajlı gruplar adına birkaç soru sorarak cevabı birlikte arayalım...
Engelli grupların (görme, işitme, bedensel, özel sporcular) lisans, kafile onayı vb. işlemleri için kendi başlarına yeni binaya ulaşmaları mümkün mü?

Küçük yaşta sporcuların, lisans işlemleri için çok rahatlıkla gidip lisans işlemlerini bitirip dönerken, aynı güven ve ulaşılabilirlikle yeni binaya gitmeleri ya da ailelerinin göndermesi mümkün olacak mı?
Memur veya işçi, günlük işinden 30 dakika ya da 1 saat zaman bulup ya da izin alarak, evrak işlerini mevcut binaya kısa sürede gidip hallederken, aynı kısa sürede yeni binada bu işlerini yetiştirebilecekler mi?
Belki çok basit sorular olarak algılanabilir. Fakat oyuncu olarak saha içerisinde yer almakla, izleyici olarak müsabaka takip etmek aynı işler değildir. Bunların zorluğunu ancak bu işlerle ilgilenenler bilir.
Yeni binanın güzergâhında ulaşımla ilgili çalışmalar (hafif raylı sistem) bitene kadar, tam ulaşılabilirlik ve erişebilirlik sağlanana kadar bir an önce mevcut hizmet binasının devamı veya şehir merkezinde başka bir binanın tahsisi ile bu hizmetin toplum yararı gözetilerek aksatılmadan verilmesi şart. Bunun, sporla ilgilenen, engelli ve sağlıklı bireylerin ortak görüşü olduğunu ayrıca vurgulamak isterim.

Öte yandan kısa da olsa bir yaraya basmak istiyorum. Bedensel Engelliler Spor Federasyonu 2019-2020 Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi'nde tek Bursa takımı olan Bursa Bedensel Engelliler Spor Kulübü'nün Çekirge Spor Salonu için Federasyon tarafından İl Müdürlüğü'ne gönderilen ve "Lig maçları, belirtilen salonda oynanacaktır" yazısının kabulünden kısa süre sonra salonun tadilata alınması çok manidar! Diğer salonların uygunsuzluğu ve 'Tekerlek, parkeyi çizer' gibi bazı belediye spor yetkililerinin cahilce söylemleri akıl alır gibi değil! Bu sorunu, sporun bu şehirdeki hamisi Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün, 20 Ekim'deki maça kadar acilen çözmesi gerekiyor. Zaten insanların engelleri kendilerine yetiyor. Bir çelme de yetkililer takmasın. Herkes işine baksın, başarılarla gururlanalım...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.