Hava Durumu

Genç Dönüşüm Derneği, değişime yürekten inanıyor

Yazının Giriş Tarihi: 10.02.2018 07:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.02.2018 07:39

Devlet korumasında kalıp ayrılan çocuk ve gençlerin temel yaşam becerilerini kazanmış şekilde, eşit ve ayrımcılığa uğramadan hayata atılması için 2014 yılında Bursa'da tamamının devlet koruması altında yetişen bir grup idealist genç tarafından kurulmuş Genç Dönüşüm Derneği, bu hafta köşe yazımın konusu... Derneğin ismi bu çocuk ve gençlerin kendilerini hayatın özüne koymalarını ve bu sayede özgüvenlerini artırarak hayata daha sıkı tutunmalarını hedeflemek amacıyla seçilmiş. Korumada yetişen ayrılan bireyler, yetişmekte olan bireylerle paylaşım yapıp, günlük yaşama oryantasyon çalışması ile köprü vazifesi ağabeylik, ablalık yapıp yol gösteriyorlar.
AS TV'de programım EngelSİZsiniz'e konuk olan Genç Dönüşüm Derneği Başkanı Orhan Yağcı ve Başkan Yardımcısı Suat Kavak'ın anlattıkları, çok yakınınızda ama çok uzak(!) olduğumuz çocuk ve gençlerimizin hayatlarına dokunmamızın insani görev olduğunu bir kez daha hatırlattı bana.
Neler anlattılar peki? Kendileri de devlet korumasında yetişmiş, koğuş sistemini yaşamış, fiziki şartlar olarak şimdiki çocuklara göre şanssız ortamda büyümüşler... Başkan Yağcı, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü'nde, Başkan Yardımcısı Kavak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde memur olarak çalışıyor. İkisi de evli ve çocuk sahibi. Aile düzenlerini kurmuş, üreten, yetiştiren ve ülkesine hizmet eden yararlı bireyler olarak yaşamlarına devam ediyorlar.
Derneğin kuruluş hikayesini Başkan şöyle anlatıyor: Hayalini kurduğum ve Bursa'da hep eksik olarak gördüğüm derneği hayata geçirmenin gururunu, kurucu arkadaşlarımla birlikte yaşadım. Dernek ismi hakkında sosyal medyada bir kaç isim paylaşarak oylamaya sunduk BUYAD (Bursa Yetiştirme Yurdundan Ayrılanlar Derneği) ismi en çok oy aldı, ancak bu ismin çeşitli illerde devlet korumasından ayrılan ve ilimizde ikamet eden kardeşlerim için ayrımcılık olacağını düşündüm. Derneğimizin ismi; imajımızı ve duruşumuzu temsil etmeliydi. Kendimizi acındırmadan, o mazlumluktan sıyrılarak dönüşerek içimizdeki potansiyeli ortaya koyan bir isim olmalıydı. Geçici Yönetim Kurulu üyesi kardeşlerimle Genç Dönüşüm Derneği isminde mutabık kaldık. Genç Dönüşüm Derneği şu anda yeni doğmuş bir bebektir. Bu bebek, güvenli ellerde büyüyecek. Bizler zamansız ve ani kararlarla bu gelişimi olumsuz etkilememeliyiz. Doğru taşları yaşında ve zamanında oturtmalıyız. Genç Dönüşüm Derneği, varoluşçu felsefeyi kendisine rehber edinmiştir. Bu çerçevede, insanın geçmişi ne olursa olsun, geleceğinin insanın ellerinde biçimleneceği ve farkı yaratanın insanın kendisi olduğu gerçeğinden hareket etmektedir. Genç Dönüşüm Derneği; suçlu bir çocuğun olamayacağını, en iyi ihtimalle suça itilmiş bir çocuğun olacağına inanır. Bu çerçevede, bu çocukları kazanmak için harcanan çaba ve bedelin, kaybedildikten sonrakinden çok daha az olacağına inanmakta ve faaliyetlerini bu çocukların suça itilmesini önleyici yaklaşımla sürdürmektedir. İnsanın yaptıklarının değil, yapacaklarının toplamı olduğuna inanan Genç Dönüşüm Derneği ailesi, değişime yürekten inanıyor.
Eğitim konusuna giremiyorum, çok geniş olduğu için. Tüm detayları 11 Şubat Pazar günü AS TV ekranlarında, saat 20'de izleyebilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.