Hava Durumu

Engelliye maaş zammı ne kadar?

Yazının Giriş Tarihi: 21.07.2018 07:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.07.2018 07:31

Engelli maaşları temmuz ayında zamlandı. 3 aydan 3 aya alınan engelli maaşlarına zam, iki grupta yapıldı. 3 aylık periyotlarla zam alan engelli bireylere, temmuz ayında engelli maaşlarına iki grup halinde zam yapıldı.
Zam oranları, tüm engellilere aynı oranda uygulandı. Engelliler iki gruba ayrılarak zamma gidildi. Yüzde 40 - 69 arasında engelli olanlar ve yüzde 70 ve üzeri engelli olanlara ayrı miktarlarda zam yapıldı. Buna göre en yüksek engelli maaşı bin 951 liraya, en düşük engelli maaşı ise bin 301 liraya ulaşmış oldu.

NASIL BAŞVURULUYOR?
Engelli bireylerin engelli maaşı alabilmesi için maddi durumlarının kötü olması, bakıma muhtaç ve kimsesiz olmaları gerekiyor. Yani maddi durumu iyi olan engelliler, engelli maaşı alamıyorlar. '2022 aylığı' olarak bilinen engelli maaşları için başvurular, Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı'na yapılıyor.
Engelli bireyler, bağlı bulundukları SYDV kurumuna engelli maaşı için başvuruda bulunabilir. Başvuru yapabilmek için istenen evrakları tam olacak şekilde başvuru esnasında teslim etmek gerekiyor. Eksik evrakı bulunanların başvuruları kabul edilmiyor.
Başvurularını başarıyla tamamlayan adaylara vakıf tarafından 'Başvuru Alındı Belgesi' veriliyor. Engelli maaşı başvurularının en fazla 1 ay içinde sonuçlandığını da belirtelim. Başvuru yapan bireyin muhtaçlık değerlendirilmesi ise yaşadığı ev hanesinin geliri dikkate alınarak yapılıyor.
Ayrıca engelli maaşına başvuracak kişinin yaşı da çok önemli. Başvuran kişinin 18 yaşından büyük ve 65 yaşından küçük olması şart. 65 yaşından büyük olması halinde en az yüzde 70 oranında engelinin bulunması şartı aranıyor.

GÖZLER, YENİ BAKAN'DA
Bütün bu adımlar atılırken devletin izlediği bir yol var. Engelli vatandaşların toplumsal yaşama tam katılımlarını sağlamak için fırsat eşitliğinden yararlanan, haklarını kullanabilen bireyler olmalarına olanak tanımak amacıyla çalışmalar yürütülüyor. Bu çalışmaların başarıya ulaşması için engellilerin sesi noktasındaki STK'ların kamu ile el ele vermesi elzem...
Devletimiz, engelli vatandaşlara maddi destek noktasında daha farklı çalışmaları da hayat geçirmeyi planlıyor. Bu noktada çiçeği burnunda Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk'tan toplumun her kesiminin beklentisi yüksek. Engellilerin de maddi destek noktasında daha iyi koşullarla hayatlarına devam etmesi açısından yeni bakandan çok umutlu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.