Hava Durumu

Engelliler Günü'nde Nilüfer çok farklıydı

Yazının Giriş Tarihi: 07.12.2019 09:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2019 09:21

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde 'Engelsiz, eşit ve erişilebilir bir dünya için buluşuyoruz' sloganıyla düzenlenen farkındalık etkinliklerinde, Nilüfer Belediyesi Bursa'da çok öne çıktı. Peki, 3 Aralık neydi? Hatırlamakta fayda var diye düşünüyorum... Birleşmiş Milletler'in 1992 yılında aldığı kararla Uluslararası Engelliler Günü olarak ilan edilen 3 Aralık, gün itibariyle tüm dünyada engelli bireylerin sorunlarına dikkati çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek amacı ile belirlenmiş farkındalık günü. Yani kutlama günü değildir!
İşte bu bilinçle Nilüfer Belediyesi önemli çalışmaların altına imzasını attı. Engelliler adına birbirinden çarpıcı, bilgilendirici, eğitici, eğlenceli ve tüm engel gruplarına yönelik etkinliklerden bahsedeyim siz değerli okuyucularıma...
İbrahim Yazıcı Stadyumu'nda düzenlenen kapsamlı program, Bizim Ev Engeliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi katılımcılarının el emeği eserlerinin yer aldığı sergi açılışıyla başladı. Seramik, yağlıboya, kâğıt katlama, rölyef ve amigurumi eserlerinin yer aldığı serginin açılışını Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem yaptı.
Sergi açılışının ardından katılımcılar 'Bir De Buradan Bak' adlı panelde bir araya geldi. Engellilerin sorunları, hakları ve farkındalık yaratma üzerine konuların ele alındığı panelde sporcu-aktivist Nejdet Turhan, Kas Hastaları Derneği Bursa Şube Başkanı-Yazar Ahmet Vural, Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Milli Sporcusu Yasin Çimciler söz aldı. Bursa ve ülkenin gururu olmuş birbirinden kıymetli katılımcılar, hayat hikâyelerini anlatarak engelli bireylerin de fırsat eşitliği sağlandığında neler yapabileceğini katılımcılara interaktif olarak aktardı. Konuşmacılar, engellilik üzerine eksiklikleri dile getirip çözüm noktalarının şifrelerini de verdi.
Panelin ardından Nilüfer Belediyesi Roman Orkestrası eşliğinde Bizim Ev katılımcıları mini bir konser verdi. Etkinliğin sonunda Bursa Ampute Takımı, Bursaspor'un eski futbolcularından oluşan takım ile gösteri maçında karşılaştı. Bir diğer organizasyonda da Nilüfer Belediyesi Barış Gençlik Merkezi'nde, Bursa Bedensel Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile Bursaspor ve TOFAŞ'ın sporcularından oluşan karma ekip karşılaştı.
Nilüfer Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Engelsiz Spor Festivali'ne katılan yaklaşık 200 çocuk, hem gönüllerince eğlendi hem de sergiledikleri performansla ailelerini gururlandırdı.
Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü'nün Kuzey Yıldızı RK ile ortaklaşa düzenlediği Dünya Engelliler Günü Can Köseleci Ulusal Goalball Şampiyonası'na da Konya'dan 2, Denizli'den 1 ve Bursa'dan 2 olmak üzere toplam 5 takım katıldı. Bu buluşma da Nilüfer Belediyesi Yüzüncü Yıl Gençlik ve Spor Merkez'inde gerçekleştirildi.
Nilüfer Belediyesi GESK TOFAŞ A.Ş. ile 'Karanlıkta Hisset' etkinliği de bir hayli yankı yarattı.
Bu başarılı organizasyonlar için başta Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Özer, Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Selçuk Şahin, Nilüfer Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Gökay Azak, Nilüfer Belediyesi GESK Başkanvekili Mutlu Aydın ve diğer tüm emekçileri kutluyor, duyarlılıklarından dolayı tüm engelliler adına teşekkür ediyorum. Bu duyarlılığımız daim olur inşallah...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.