Hava Durumu

Engelli öğretmenlerin sesine kulak verin

Yazının Giriş Tarihi: 24.08.2019 09:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.08.2019 09:33

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde görev yapan kadrolu öğretmenlerin mazeret ataması tercihleri başladı. MEB Personel Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 2019 yaz dönemi kadrolu öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değiştirme tercih işlemlerinin başladığı duyuruldu. Buna göre MEB özür grubu tercih işlemleri, 27 Ağustos 2019 tarihine kadar devam edecek. Bu tarihe kadar, daha önce 1. aşama başvurusunu yapmış ve başvurusu onaylanmış olan öğretmenler MEBBİS üzerinden tercih işlemlerini yapabilecek. Eş durumu tercihleri için MEBBİS modülünde 'Başvurular' kısmında yer alan il içi mazeret ya da il dışı mazeret butonlarından ilgili sayfaya girilecek. Personel Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı duyuruda ayrıca kontenjan listesi de verildi. Özür grubu kontenjanları excel listesi olarak yayımlanırken bu listede boş kadrolar, muhtemel olarak boşalacak kadrolar (detay 6. maddede) gibi bilgilere yer veriliyor.

Engelli öğretmenlerin, tercih aşamasında dikkat etmesi gereken hususlar ise şöyle:

1) Seçilen ilden en fazla 40 okul seçilebilir.
2) 41. seçenekte tercih dışında kalan kurumlara atanıp atanmamak isteğini seçip kaydedilecek.
3) Tercihle okul idarelerince onaylanacak.
4) Seçilen ilde tercih edebilecek bir okul yoksa tercih yapılmayabilir. Bu durumda MEBBİS'te ya da okul idaresinde yapılacak bir işlem söz konusu değildir.
5) Seçilen ilde açılan okulları ilçe kısıtlaması olmadan seçilebilir. Ancak farklı ilden seçim yapılamaz.
6) Okullar kadrosu boş olan okullar ve muhtemel boşalacak okullar olarak karşınıza çıkacaktır. Muhtemel boşalacak demek; o okulda sizin branşınızda olan bir öğretmenin tayin istediği ve tayini çıkarsa o okula o okulu tercih edenlerden birinin yerleşeceği anlamına gelir.
7) Yerleştirme işlemleri hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
8) MEB eğer uygun görürse yerleştirme işlemlerinden sonra il ilçe emri çıkarabilir. Ancak bunun garantisi yoktur.
9) Sonuçlar 29 Ağustos'ta açıklanacak, ilişik kesme 2 Eylül'den itibaren başlayacaktır.
Öğretmenlerin ilişik kesme, taşınma vb. için 15 gün süreleri olacak.
Tayin olunan yer ile eski görev yeri arasında kilometre hesaplanıp yol ücreti alınıyor. Evli ve çocuklular için bu ödeme artıyor. Sadece aynı ilçe içerisinde değişiklik yapanlar, bu ödemeyi alamıyor.
Yeni atanan engelli öğretmenler için MEB, tayin hakkı da tanıdı. Fakat engelli öğretmenler yeni atandıkları için hizmet puanları henüz yok. Yani sıfır... Engelli öğretmenler, ailelerinin yanına gelmek istiyor. Aileden ayrı, şehir dışında hayatlarını tek başına sürdürmeleri oldukça zor ve aşırı zorluk çekiyorlar.
Engel durumundan dolayı tayin hakkı var ama hizmet puanlarının olmaması, tayin işini zorlaştırıyor. Bakanlık, yönetmeliğe uygun hareket etmiyor bu durumda ve hizmet puanı talep ediyor. Engelli öğretmenlerle ilgili yönetmelik hükümleri gereği gerek Milli Eğitim Bakanlığı'nın, gerekse eğitim sendikalarının öğretmenlerin bu haklı sesine kulak vermesi gerekiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.