Hava Durumu

Büyükşehir'den engelli kulüpleri için büyük adım

Yazının Giriş Tarihi: 13.01.2018 07:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.01.2018 07:42

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü Engelli Hizmetleri Birimi önemli bir toplantıya imza attı. Bursa'da engelli spor kulüplerini diğer engelli sivil toplum kuruluşlarından ayrı olarak toplanması, engelli sporu adına gelecek için Bursa'da umut verici adımların atılacağını bizlere gösterdi.
Kentimizde hizmet veren bazı görme engelli spor kulüpleri ve bedensel engelli spor kulüpleri başkan ve yöneticilerinin katıldığı toplantı, yapılması düşünülen engelli yaşam kompleksi içerisinde engelli spor kulüpleri ve sporcuları için yapılmak istenilen projenin ön tanışma, temel eksikliklerin tespiti, spor branşlarının tanıtımı, ikinci toplantı için ön hazırlıkla geçti.
Burada üzücü bir durum var. Önceden Eğitim Vadisi arkasında kalan geniş alan, bu proje için uygun görülmüştü. Planlama yapılmış fakat daha sonra burası Göç Dönüşüm Merkezi olarak değiştirildi. Bu değişikliğin tüm engelli spor kulüplerini üzdüğünü söylemek isterim. Önceki alanın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atıcılar Spor Tesisleri'ne ve yerleşkesine oldukça yakın olmasının, birçok branş için çalışma imkanını aynı alanda sağlanması demek olacağını bilmeliyiz. Bursa'da barındırılamayacak başta Suriyeli göçmenler olmak üzere, burada dönüşümleri sağlanacak, Göç Müdürlüğü buraya taşınacak. Şehrin göbeğindeki Atıcılar ve Eğitim Vadisi alanlarının yakınında olan bu alanın, bahsettiğim şekilde kullanılacak olması bize göre yanlış. Geri Dönüşüm Merkezi'nin daha şehir dışında bir yerde olması gerektiği, engelli spor kulüpleri yöneticilerinin ortak düşüncesi. Umarım bu durum düzeltilir.
Bir başka konu da amatör spor kulüplerine Büyükşehir Belediyesi Spor Müdürlüğü tarafından yapılan malzeme yardımının engelli spor kulüplerini kapsamaması... Gerekçe olarak yardım alabilmek için Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'na üye olunması gerektiği söylendi. Engelli kulüpleri zaten amatör olarak kısıtlı imkanlarla faaliyetlerini sürdürmeye çalışıyor ve her türlü desteğe ihtiyaçları var. Burada önemli bir ayrıntıyı atlamayalım... Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü Engelli Hizmetleri Birimi yetkilileri konunun eksik olarak anlatıldığını ve malzeme yardımı ile ilgili kendilerinin aracı olacaklarını, en kısa sürede çözüme kavuşturacaklarını söylediler. Dolayısıyla bu sorun, yakın zamanda sonuçlanmış olacaktır.
Engelli sporlarında iki temel konu vardır. İlki; engelli bireylerin evlerinden dışarıya çıkmaları ve sosyal hayata entegre olmaları yani rehabilite aşaması. İkincisi de elit seviyeye gelmiş sporcuların ulusal ve uluslararası alanda en yüksek noktada yarışmalarıdır. Bursa adına işin iki ayağının da çok iyi şekilde yapıldığını gururla söylemek isterim. Müsabakaların en üstü konumundaki olimpiyata engelli sporcu gönderen Bursa'nın engelli spor kulüpleri, her yıl başarılarını yükselterek devam ettirmektedir. Elbette bu başarıların temelini, verilen destek ve imkanlar oluşturmaktadır. Burada belediye desteklerinin önemi büyük.
Bursamız da destek veren belediyelere bakacak olursak... Ülkemize örnek olmuş Nilüfer Belediyesi, görme engellilerin tüm branşlarına ve bedensel engellilerin kısmi branşlarına; Yıldırım Belediyesi görme engellilerin tüm branşlarına ve bedensel engellilerin kısmi branşlarına, işitme engellilerin bazı branşlarına, Büyükşehir Belediyesi ise bazı araç taleplerine yönelik destek vermektedir. Her belediye, engel gruplarından birer kulübü desteklese, inanın şehir olarak daha başarılı oluruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.