Hava Durumu

Bursa'da Kuzey Yıldızı kuruldu

Yazının Giriş Tarihi: 29.09.2018 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.09.2018 07:55

İyilik, birkaç anlamı olan bir sözcük müdür sadece? Kendini iyi hissetme, sağlığının yerinde olması, yarar veya elverişlilik durumları, baktığınız zaman kişinin durumunu anlatan bencil manalardır. Oysa ben, karşılık beklenmeden yapılan yardım anlamına gelen 'iyilik'ten bahsetmek istiyorum.
Peki, iyiliğin olabilmesi için mutlaka kötülük olmalı mıdır? Benim düşünce ve dünya görüşüme göre asla doğru olmasa da, bazı filozoflar bunun mutlak gerekliliğini savunmuştur.
İyilik kapsayıcı bir anlatımla; belli insan gereksinmesini karşılayan, insan çıkar ve dileklerine uygun düşen, kişiye, topluma, bir sınıfa ya da başka bir kümeye yararlar sağlayan manevi durumdur.
Bu olguyu hayata geçirebilmek için de iyi insanlara ihtiyaç vardır. İşte yazımın ana konusu olarak iyi insanlar topluluğunun bir araya gelmesiyle Bursamızda yeni kurulan 'Bursa Kuzey Yıldızı Rotary Kulübü'nden bahsedeceğim sizlere.
Daha önceki yazılarımda da yer verdiğim gibi rotaryenler hizmet eder, iyilik yapar ve karşılık beklemez. Bu temel anlayışla Uluslararası Rotary'ye bağlı 2440. Bölge Federasyonu, bölgeye bağlı 8 ilde faaliyet gösteren kulüplerine bir yenisini daha ekleyerek Bursa'da Kuzey Yıldızı Rotary Kulübü'nü kurdu.
Bursa Kuzey Yıldızı Rotary Kulübü'nde Kurucu Başkan, yakından tanıdığım Nazan Yücetaş Boran hanımefendi olmak üzere birçok iyi insanın olduğunu bilmek ve kendilerinin engelli ve dezavantajlı gruplar için yaptıkları iyiliklerin bir kulüp çatısı altında devam edecek olması beni inanılmaz heyecanlandırıyor.
Kuruluş gecesi için düzenlenen törende konuşan Kurucu Başkan Nazan Yücetaş Boran, "Rotary demek, hizmet demektir. Bizler kendimizden önce hizmet anlayışına gönül vererek, kurmuş olduğumuz bağlarımızla bugüne kadar ihtiyaç duyulan her alanda çalışarak hizmet ürettik. Şimdi de bu yapıyı aramıza yeni katılan dostlarımızla kurduğumuz Kuzey Yıldızı Rotary Kulübü'nde de sürdürecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan sonraki hedefimiz dostluklarımızı geliştirerek etkin projelerle toplumumuza, bölgemize ve ülkemize ilham kaynağı olmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.
Başkan'ın konuşmasında yer aldığı gibi projelerle hizmet anlayışını sürdürmek ve iyiliğe devam etmek, temel anlayışı oluşturuyor. Bu konuda tüm engelli ve dezavantajlı grupların Kuzey Yıldızı RK ile iyilik adına çalışmalar yapması gerektiğini, iyi insanların siz duyarlı insanları beklediğini belirtmek istiyorum.
Nazan Başkan'ı ve Kuzey Yıldızı Rotary Kulübü rotaryenlerini kutluyor ve başarılar diliyorum. Bursa'mıza ve ülkemize hayırlı olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.