Hava Durumu

Bu merkez, Bursa'ya 'yaşam' verecek

Yazının Giriş Tarihi: 15.09.2018 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.09.2018 07:53

Bursa'da engelliler konusunda son zamanlarda yoğun çalışmalar yapıldığına şahit oluyoruz. Bu çalışmaları kapsamlı olarak ilk hayata geçiren Nilüfer Belediyesi oldu. Sonrasında Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde Sayın Alinur Aktaş'ın göreve gelmesinin ardından engelliler konusuna hassasiyetle eğilerek çalışmalar hızlandırdı. Yoğun emeklerle çok önemli bir proje 'Engelsiz Yaşam Merkezi' törenle kapılarını açtı.

Bursa'ya değer katan Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal sorumluluk odaklı uygulamaları kapsamında, Veysel Karani Mahallesi'nde projelendirilen 'Engelsiz Yaşam Merkezi', Atıcılar Eğitim Vadisi karşısında faaliyetlerine başladı. Merkez, engelli vatandaşların sosyal yaşamda daha aktif rol almalarına katkı sağlayacak çalışmalara ev sahipliği yapıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın törendeki konuşmasında 'Engelsiz Yaşam Merkezi'nin değerine işaret ettiğini gördük. Sayın Aktaş, "Büyükşehir Belediyesi olarak, yaşamaktan keyif alınan bir Bursa'nın inşası için yoğun çaba halindeyiz. Kentimizde dezavantajlı gruplara yönelik projelere büyük önem veriyoruz. Bursa'da engelli vatandaşlarımızın hizmete erişimi önündeki tüm engelleri bir bir kaldırıyoruz. Engelsiz Yaşam Merkezi, bu uygulamaların en önemlilerinden biri. Bu merkezle engelli bireylerin sosyal aktivitelere katılımını sağlamayı, mesleki becerilerini geliştirmeye yardımcı olmayı ve engelli ailelerinin de gündelik yaşamlarını kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Merkez, toplumda engelli olma durumuyla ilgili farkındalık sağlarken, toplumun engelli haklarını gözeten duyarlı bir yapıya kavuşmasına da katkıda bulunacak" diye konuştu.

Bu merkezin tüm engel gruplarını kapsayan, akademik eğitim, spor, lojistik destek, kişisel gelişim, kurslar ve sosyal alanlarla engelliler ve ailelerine vereceği büyük hizmetlerle çok önemli katkılarda bulunacağını düşünüyorum.
Bursamızda gerçek manada engellilik bilincinin hızla yayılarak sorunların çözümlenmesi konusunda, özellikle STK'ların da örgütlemesiyle büyük aşamalar katedildiğini görüyor ve bu tabloyla çok ama çok mutlu oluyoruz. Engelli ve dezavantajlı gruplar konusunda yapılan çalışmaları yeterli bulmamakla birlikte, atılan adımların umut verdiğini düşünüyorum. Bu atılımı yapan yetkili-yetkisiz herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum.
Öte yandan açılış töreninde engelliler ve dezavantajlı gruplarla ilgili farkındalık çalışmaları yapan kişi ve STK'lar Büyükşehir Belediyesi tarafından ödüllendirildi. Bu farkındalık ödüllerinden birini de şahsıma layık gören Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkürlerimi sunuyorum. Bizler engelliler için çalışmaya ve onlara hizmet etmeye, dertlerini, sıkıntılarını, çözüm önerilerini anlatmaya ve gündeme getirmeye devam edeceğiz. Kendimiz için çizdiğimiz ve kutsal saydığımız görev, işte budur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.