Hava Durumu

Aşmak için hareket!

Yazının Giriş Tarihi: 06.05.2017 04:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.05.2017 04:42

Aşmak İçin Hareket felsefesi, engelleri beraber hareket ederek aşmayı benimser ve birlikte yaşama kültürü geliştirmeyi amaçlar.Cumhurbaşkanlığı himayesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Beyazay Derneği'nin destekleri ile başlatılan 'Aşmak İçin Hareket' kampanyası, 100 bin engelli ve 100 bin engelsiz bireyin birlikte spor yaparak farkındalık geliştirmelerini hedefliyor.
Günlük yaşantımızda bırakın engelli bireyleri, engelsiz bireyler bile günlük koşuşturmacalar yanında çok fazla sportif etkinlik yapmıyor. Aslında çok bahanemiz de var! "Hiç zamanım yok", "Pazartesi başlarım", "Arkadaşı bekliyorum, birlikte başlayacağız" ya da "Benim spora ihtiyacım yok ki" gibi sudan bahanelerle spor yapmıyoruz.
Spor yapmayan veya hareket etmeyen sağlıklı kişiler, engelli yakınlarına nasıl spor yaptırır sizce? Kendine hayrı yok ki, engelliye olsun! Zaten yapamaz. "Aman bir şey gelir başına" gibi ifadelerle koruyucu ve sorumluktan kaçının tavırlarla, engelli bireylerimiz evlerinde oturtuluyor. Oysa öğrenecekleri egzersizlerle evde bile herkes rahatlıkla hareket edip spor yapabilir. Hareket eden kişi, stresten uzaklaşır ve sağlıklı vücuda sahip olur. Zaten sporun genel faydalarını herkes bilir ama yapmaz.
Aşmak İçin Hareket adlı projenin en önemli özelliği bence engelli, engelsiz ayrımı yapmadan birlikte (kaynaştırma) hareket etmeleri. Hareketle beraber, iletişim, özgüven, paylaşım, yardımlaşma gibi birçok konu da beraber olmayı sağlıyor. Tüm yurtta başlatılan proje; en basit hareket etkinliği, elimizi oynatmaktan, sportif müsabakaları kapsıyor. Horondan, at binmeye, koşudan, yüzmeye, bisiklete binmeye kadar....
Proje için Bursa da boş durmuyor elbette. Türkiye Beyazay Derneği Bursa Şubası Başkanı Füsun Koyunlular, sohbetimizde bu hafta sonu yapılacak etkinlikten bahsetti. Tirebolu Kültür ve Dayanışma Derneği ile 6-7 Mayıs tarihleri arasında Ziraat Mesire Alanı'nda farklı bir konsepte Bahar Şenliği etkinliğimizde, her şeyden önce engelli engelsiz tüm misafirlerimiz Karadeniz müziğinin birleştirici coşkusu sayesinde bahara girişi kutlarken, aynı zamanda binlerce kişi kemençe eşliğinde horon tepecek. Ayrıca Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Kulubü BUGES ve Bursa Kent Konseyi engelli sporcularının destekleri ile çeşitli sportif müsabakaların yanı sıra, eğlenceli oyunlar oynanacak. Öte yandan, engelli engelsiz pek çok sanatçının sahne alacağı konserler ile hafta sonuna renk katılacak. Haydi Bursa! Aşmak için hareket zamanı...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.