Hava Durumu

Artık haftayı değil, engelliyi kurtaralım

Yazının Giriş Tarihi: 19.05.2018 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.05.2018 08:08

10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası geride kaldı. Bursa'da önceki senelere göre kurumlar arasında inanılmaz bir yarış vardı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Milli Eğitim'e bağlı rehberlik araştırma merkezleri, rehabilitasyon merkezleri elbette ki engelli sivil toplum kuruluşları organizasyonlar yaparak haftaya özel çalışmalara imza attı ya da atmaya çalıştı.

Organizasyonların bana göre en önemlisi Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen 'Engelsiz Sokak Festivali' oldu. Merinos Parkı'nda düzenlenen programa 41 dernek katılım gösterdi. İlçe belediyelerinin ve Uludağ Üniversitesi Engelli Birimi'nin de yer aldığı festivalin açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ve Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Şaban Kander ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla yapıldı.
Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Alinur Aktaş, dünyanın her yerinde engelleri ortadan kaldırmak, dezavantajlı gruplara yeterli sosyal koruma sağlamak, onlar için kapsayıcı politikalar üretmek gayesiyle çalışmalar gerçekleştirildiğini söyledi. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Türkiye'de de birçok etkinlikle, farkındalık ve duyarlılığı artırma projelerinin hayata geçirildiğini belirten Başkan Aktaş, "Büyükşehir Belediyesi olarak, engellilerin karşılaştığı sıkıntılara dikkati çekmek ve çözüm için projeler geliştiriyoruz. 17 ilçemizdeki sivil toplum kuruluşları ile işbirliği çalışmaları yürütüyoruz. Engellilere yönelik faaliyetler ile onların sosyal hayatta yer edinmesi, gerektiğinde pozitif ayrımcılığa uğramaları, hizmetlerde dezavantajlı gruplara öncelik verilmesi gibi konularda toplumsal bilinç oluşturmayı arzuluyoruz" dedi.

Yapılan çalışma engellilik bilinci ve farkındalık adına oldukça önemli görülebilir. Fakat ana düşünceye hizmet ediyor mu? Bu günleri festival havasında geçirmek ne kadar sonuca ulaştırıyor bizleri? Festivale gelenlerin yüzde 95'i yine engelli yakınları oluyor. Bizler iyi niyetle yapılan festivalle, konserle, onunla bununla engellilere farkındalık yaratamayız. Gelişmiş ülkelerin en önemli göstergelerinden birisi; sokağa çıkıp, günlük hayat içerisinde yer alan, topluma entegre engelli bireylerin özgürce istedikleri yerlere gidebilmesi ve göz önünde olmasıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.