Hava Durumu

4. İslami Dayanışma Oyunları ve GESF...

Yazının Giriş Tarihi: 03.06.2017 07:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.06.2017 07:13

Azerbaycan'ın ev sahipliğinde düzenlenen 4. İslami Dayanışma Oyunları, Bakü'de yapıldı. Türkiye, oyunları 2. sırada tamamladı. 12 Mayıs'ta başlanan oyunlarda 54 ülkeden yaklaşık 3 bin sporcu atıcılık, atlama, atletizm-para atletizm, 3'e 3 basketbol, boks, artistik jimnastik, ritmik jimnastik, futbol, güreş, halter, hentbol, judo-görme engelli judo, karate, masa tenisi, sutopu, tekvando, tenis, voleybol, wushu, yüzme ve zurkhaneh branşlarında mücadele verdi.

Ev sahibi Azerbaycan, 75 altın, 50 gümüş ve 37 bronz olmak üzere toplam 162 madalya elde ederek oyunları birinci tamamladı. Oyunlara 336 sporcu ile katılan Türkiye, 71 altın, 67 gümüş ve 57 bronz olmak üzere toplam 195 madalya ile ikinci sırada yer aldı.
Elbette İslam Oyunları'nda engelli sporcularımızın başarısından bahsedeceğim. Engelsiz bireylerin birçok branşta yarıştığı İslami Dayanışma Oyunları'nda, görme engelliler judo, görme engelliler atletizm, bedensel engelliler atletizm branşlarında 11 kardeşimiz madalya için ter döktü. Görme engelli sporcular judo branşında 2 bronz, atletizmde 1 bronz madalya, 4x100 bayrak takımı gümüş madalya aldı.

Son zamanlarda özellikle en başarılı spor federasyonları arasında en üst sırada yerini alan Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu'nun konumuna da değinmek istiyorum. 2015'te 3 takım branşında Avrupa şampiyonluğuyla başlayan serüven, paralimpik oyunlarda madalyalar, dünya ve Avrupa şampiyonasında alınan dereceler bir anda gözleri görme Engelliler Spor Federasyonu'na çevirdi. Eski Federasyon Başkanı Abdullah Çetin ile yakalanan başarı ivmesinin yeni Başkan Hasan Sayyıdan ile de devam edeceğini, 2017 yılının en ciddi organizasyonu olan 4. İslami Dayanışma Oyunları'nda görmüş olduk.

Başarıların gelmesi elbette ki Federasyon'un doğru adımlar atmasının yanında, görme engelli spor kulüplerinin kısıtlı imkanlarla, yetiştirdikleri sporcu ve gönüllü antrenörlerinin özverili çalışmasıyla oluyor. Bunun için kulüp yöneticilerine, sporcu ve antrenörlerine teşekkürü borç bilirim. Son dönemde görme engelliler spor federasyonunun kurumsal anlamda attığı adımlar, işleyişin daha da hızlı ve sorunsuz işleyeceğini gösteriyor.

Bir teşekkür de Federasyon Dış İlişkiler Sorumlusu Eren Yıldırım'a... Uluslararası şampiyonaların hepsinin sorumluluğunu ve işleyişini geceli gündüzlü çalışarak sorunsuz geçmesini sağladı. Sporcu kişiliğinin yanında akademik anlamda 3 yabancı dil bilmesini de ülkemiz adına bir avantaj olarak görüyor ve kendisine teşekkür ediyorum. Ayrıca 4. İslami Dayanışma Oyunları'nda gümüş madalya alan 4x100 bayrak takımında Bursalı sporcular, Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler sporcusu Suat Öner ve Yıldırım Belediyesi Altı Nokta GESK sporcusu Mehmet Tunç'u da yaşattıkları gurur için tebrik ediyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.