Hava Durumu

Uçaklar alttan mı dolaşıyor?

Yazının Giriş Tarihi: 29.01.2019 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.01.2019 07:58

Benim de şüphelerim vardı. Aklıma takılıyordu, söylemeye çekiniyordum, bilim dünyasını karşıma almak istemiyordum. Sonunda birileri çıktı ve 'düpedüz' gerçeği tüm dünyaya haykırdı:
'Dünya düzdür!'
Bir de dernek kurmuşlar Adana'da. 'Düz Dünya' adı için patent başvurusunda bile bulunmuşlar. İddialarını ispatlamak için 'bilim' merkezi de kuracaklarmış.
Yakında konferanslara başlayıp dünyanın küre, geoid (iki tarafı basık küre) ya da yuvarlak olmadığını kanıtlayacaklarmış.
Dernek başkanı 'bize inananlar da var, dalga geçenler de' demiş.
İnananları anladım da, dünya düzdür diyen adamla dalga geçiliyor olması hakikaten anlaşılır değil.
Kolu bacağı kırık adamla dalga geçiyor muyuz? Tutup doktora götürüyoruz.
Kafası kırık adamlara niye aynı muameleyi yapmıyoruz! Onların da 'asabiyeciler'e ihtiyaç duyduğu açık ve sarih değil mi?
Ha, dünyanın düz olduğunu kanıtlasınlar, ilk inananlardan biri olacağımı da buradan ilan ediyorum.
Ama şu 'yuvarlak' kafama takılan bir soruyla bir türlü baş edemiyorum.
Uçağa bindik. İngiltere'den Amerika'ya Atlas Okyanusu üzerinden direkt gidebildiğimiz gibi, bizim taraftan da, (eliyle gösteriyor!) gidebiliriz. Yani Balkanlar, Türkiye ve Uzakdoğu güzergahını kullanarak. Dünya düzse, yani tepsi gibiyse, bu durumda uçak alttan mı dolaşıyor?
Alttan dolaşırken gördüğümüz evler, şehirler, dağlar, tepeler, nehirler neyin aşağısında?

TİRYAKİ İMAM ZORDA!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş imzasıyla 81 il müftülüğüne gönderilen yazıda, hac görevli seçim mülakatlarında sigara içmeyen personelin tercih edileceği, daha sonraki yıllarda da hac organizasyonlarında sigara içen personele hiç görev verilmeyeceği bildirilmiş.
Dini konularda mezun değilim ama şu kadarını biliyorum:
Haram ve mekruh farklı şeyler.
Ve fakat bizim diyanet işleri başkanının 'sigara haramdır, içenler imam olamayacak!' diye bir beyanatı da mevcut. Beyanat dedim ama, buna fetva da diyebilirsiniz pekala.
Bu satırlarda sigarayı savunacak değilim. Öngörüm şu: Tiryaki imamları zor günler bekliyor. Avuç içi mi yaparlar, tuvalatte mi içerler, sigara paketlerini çorapta mı saklarlar, bulurlar bir yolunu. Sigara içen lise talebesine dönecekleri kesin ama...

NASIL KIYDINIZ ONA!

Bursa'da 6 tonluk iş makinesi çalınmış. Haberi iki açıdan enteresan buldum.
Bir, hırszlıkta racondur, 'yükte hafif pahada ağır' eşyalara öncelik tanınır. Alet 6 ton olduğuna göre, ana kurallardan ilki 'ağır' ihlal edilmiş.
İki, bizde iş makinesi, hele de çalışan iş makinesi hayranlık uyandırır. Ahali işi gücü bırakır, çalışan iş makinesini seyreder. Abartmak istemiyorum ama Hindistan'da inek neyse, bizde de çalışan iş makinesi odur.
Vakti zamanında bir hafriyat alanında çalışan iş makinesini seyredebilmek için, yakındaki kahvehanenin bütün sandalyelerinin 'seyre uygun' konuşlandırıldığını haber bile yapmışlığım vardır. Hasılı, iş makineleri seyretmek içindir, çalmak için değil.
Çalan adamlar bu kadar devasa aleti satmaya kalkamayacaklarını anlayınca, hunharca parçalamışlar iş makinesini. Yani, kimse seyredemeyecek artık, o iş makinesini.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.