Hava Durumu

'Trap'ı hallettik sırada 'skeet' var!

Yazının Giriş Tarihi: 27.10.2018 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.10.2018 08:16

Fişekleri sürüyorsun çiftenin namlusuna. 'Hoh' diye bağırıyorsun. 'At!' diye bağırsan da olur. Düzenek sese duyarlı. Bağırdığını duyunca, küçük 'frizbi' benzeri kavuniçi renkli uçan daire fırlatılıyor havaya. İki el ateş edip vurmaya çalışıyorsun uçan daireyi.
Bu sporun adı, trap.
Olimpik bir spor. Lisanslı sporcuları var.
Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık'ın davetiyle, Ericek'teki 'Adrenalin Parkı'ndayız.
İki atış yaptım, ikisi de karavana.Yani havaya!
Havaya atış yapmanın nesi spor diyeceklere.
Araba kullanmak spor oluyor, okçuluk spor oluyor, satranç ve briç spor oluyorsa, bu da spor.
Hem de ağababası.
Konsantre olmak, dikkati toparlamak ve belli bir disiplinle bir hedefe fokuslanmak, 'trap'ın spor olması için yeterli bence. Zevkli olması, müsabaka heyecanı yaşatması falan da işin cabası.
'Trap'ta havaya bir tane uçan daire gönderiliyor. 'Trap'ı halledenler ikinci aşama olarak 'skeet'e geçebilirler. 'Skeet'in 'trap'tan farkı (anladığım kadarıyla) havaya iki adet uçan daire fırlatılması. Skeet biraz daha uzman işi yani...

DÜĞÜN GENELGESİ

Şu enteresan tesadüfe bakın ki, Bursa Hakimiyet yazarları olarak 'trap' olayını çözmeye çalıştığımız anlarda, İçişleri Bakanlığı bir 'düğün genelgesi' yayınladı ve 81 vilayete gönderdi.
Genelgeye göre, düğün ve nişan gibi organizasyonlar öncesinde organizasyon sahipleri 'silah kullandırmayacaklarına dair' bir taahhütname imzalayacaklar.
Genelge, bu tip organizasyonlara 'davetli' olarak katılmış kolluk kuvvetlerini de sorumlu tutuyor. Polis, jandarma vs bir düğünde silah kullanıldığını tespit etmiş ve işlem yapmamışsa, hakkında soruşturma açılacak bundan böyle.
Genelge, düğün ve nişanla da sınırlı değil. Bayram, asker uğurlaması, spor karşılaşması sonrası kutlama gibi etkinlikleri de kapsıyor.
Hasılı, balkonda veya çatıda adam vurma konusuna, bu kez ciddi biçimde el atılmış oldu.
Bakalım düğünde asker uğurlamasında havaya sıkma şeklindeki 'gereksiz Türk folklorik geleneği' bu genelgeye ne kadar boyun eğecek. Bir maganda kurşunuyla ölmezsek, yaşayıp göreceğiz!

BUYURUN YASAL ATIŞA!

Söz konusu genelgeye 'Ee ama birader ben havaya sıkmadan yapamam' diye direnen ve dertlenenler için, ilk yazıda birtakım ipuçları verdik.
Gidiyorsunuz abiler birinci yazıda söz ettiğim 'adrenalin parkı'na. Orada sizin için hem tüfekle hem tabancayla atış yapmanız için istasyonlar kurulmuş. Bu park Gürsu'ya 20 kilometre uzaklıkta. (Çok uzakmış diyenler, Osmangazi Belediyesi'nin Demirtaş'taki trap ve atıcılık tesisine buyursun...)
Hatta çoluğu çocuğu da alın yanınıza. Göl manzarası eşliğinde yapın mangalınızı. (Mangal da belediyeden!) İster gölden balık tutun, ister ateş edin, isterseniz de, iple göl üstünden kayın, yani 'zipline' yapın.
Bize trap dersi veren hoca ilk kural olarak neyi öğretti bize biliyor musunuz?
'Namlunun ucu asla insanların bulunduğu yöne çevrilmez.'
Meraklısına: 50 atış 80 lira.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.