Hava Durumu

Sifonu çekmeden önce düşünün!..

Yazının Giriş Tarihi: 10.09.2019 08:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.09.2019 08:49

Bağırsak florasından haberim var! Mikrobiyota nedir biliyorum. 'Beyinde Ararken Bağırsakta Buldum' isimli bir kitap yazıldığını da duydum. Bağırsağın ikinci beyin olduğu, bazı hayati kararları beyinden önce verdiğine falan da aşinayım ama...
Bu kadarını öngöremezdim.
Antalya'da vegan beslendiği için bağırsak florası zengin olan iş insanı Ali Bıdı (70) özel kliniğe bağışladığı dışkısıyla bağırsak hastalarının derdine çare oluyormuş. Haber uzun. Abi vakti zamanında verem olmuş. İyi beslenerek ve spor yaparak bu hastalığı yenmiş. Bünyeye hiç zararlı besin sokmadığı için de altın değerinde bir 'mikrobiyota'ya sahip olmuş. Abimiz dışkı bağışçısıymış ama oradan yaratılan kaynakla öğrencilere burs falan veriliyormuş.
Yakın çevresi de Ali Abi'ye takılıyormuş: 'Dışkısı bile para eden adam' diye.
(Dışkı nakli MÖ 500 yılında bile kullanılan bir yöntemmiş.)
Bize tuhaf geldi ama haberde uzman bir doktor konuşuyor ve 'Dünyanın çok yerinde olduğu gibi, bizde de dışkı bankası kurulması lazım' diyor.
Hasılı, sifonu çekip arkanıza bile bakmadan giderken, belki de küçük çaplı bir servetten olduğunuzu bilin diye yazdım bu yazıyı. Herkes 'gaita'sına baktırsın abiler!
Belki de farkında değiliz ama içinde 'boncuk' var!
(Dışkı bankasına hesap açtırmaya gittim, dönücem!)

NE HAFTAYDI AMA..
Futbol, basketbol ve voleybol, herhalde taraftarı en çok spor branşlarının başına gelir.
Hele de bu 3 branşta milli maçlar oynanıyorsa...
Nasıl sıkıştı takvim, hepsi nasıl böyle üst üste geldi, valla büyük tesadüf!
Basket takımı Japonya'yla oynadı, ABD ile oynadı, Çekya ile oynadı, Karadağ ile oynadı, şu satırları kaleme aldığım sırada da Yeni Zelanda'yla oynadı ve 1 sayı farkla yenildi. 5 maç!
Futbol milli takımı Andorra ile oynadı, bugün de Moldova karşısına çıkacak. Kadın voleybol takımı da resmen 'tarih' yazmanın eşiğinden döndü.
Yene yene geldiler herkesi, Polonya'yı yenip finalist oldular, finalde Sırbistan'a, bana göre çok dramatik bir sonuçla 3-2 yenildiler.
Bu yine de çok büyük başarı bence. Her gün bir kadın cinayetinin yaşandığı, olanakları ve yetenekleri elverse bile toplumda istediği konuma bir türlü gelemeyen, getirtilmeyen Türk kadınının buralarda olması, Türk kız çocukları için olağanüstü bir rol model oluşturuyor. Sürekli başarılı olan hep zirveleri kovalayan Türk kızlarının böyle bir sosyolojik misyonu da var. Bir takım sporunda Avrupa ikinciliğini küçümseyecek durumda değiliz.
Hasılı futbolda Fransa'yı yenmeler, baskette ABD'yi elinden kaçırmalar, (ki o 4 serbest atıştan biri girse, 30 yıl konuşulacak- anlatılacak hikayemiz olacaktı), voleybol kadınlarda Avrupa ikinciliği falan... Sporda geldiğimiz nokta, size de öyle gelmiyor mu, demokrasiden, insan haklarından, ekonomiden, eğitimden falan çok önde.

TARİHİ TUHAFLIKLAR
İzmir'in kurtuluş günü 9 Eylül. Düşman İzmir'den denize o tarihte dökülmüş!
İzmir Batı'daki en uç köşemiz olduğuna göre, Anadolu düşmandan arındırılmış olmalı değil mi? Peki, Bursa'nın kurtuluşu niye 11 Eylül! Düşman denize döküldükten 2 gün sonra. Daha enteresanı da var!
Mudanya'nın düşman işgalinden kurtuluş günü 12 Eylül! İzmir'de ilaç için bile bir tane Yunanlı kalmamış, ama Mudanya'da herifler cirit atıyormuş meğer...
Mudanya'nın kurtuluşu ile 12 Eylül askeri darbesinin çakışması da bir başka enteresanlık.
Mudanya'da 12 Eylül adı verilmiş bir okul vardı yanlış anımsamıyorsam, yerli bir turiste tuhaf gelebilir bu tarih, eğer Mudanya'nın kurtuluşundan haberi yoksa. Ve tabii Bursa'da gezen bir ABD'li turist de 11 Eylül Bulvarı'nda kendini tuhaf hissedebilir, 'İkiz Kuleler'in vurulduğu gün Bursa'da yaşatılıyor hesabı!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.