Hava Durumu

Salladurali!

Yazının Giriş Tarihi: 29.07.2018 07:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.07.2018 07:36

Vakti zamanında bir yazı yazıp sosyal medyanın kendi yıldızlarını yarattığını anlatmıştım. Benim yıldız favorilerimden biri olan 'Salladurali'nin (Salvador Dali gibi okuyun please!) son paylaşımı tam pazar neşesi cinsinden.
Buyurun, özünü sakata getirmeden ama özetleyerek veriyorum bu paylaşımı:
Bizim üniversiteye girdiğimiz yıllarda Türkiye 1'incisi elektrik-elektronik bölümünü tercih ederdi. Şimdiki gibi tıp fakültelerini değil. Benim ev arkadaşlarımdan biri de Uludağ Üniversitesi'nin elektrik-elektronik bölümünde okuyordu. (Resimde gözlüklü olan) Bu arkadaşta üniversitenin en yüksek puanlı bölümünde okumanın haklı havası vardı.
O eve girdiğinde ayağa kalkardık. Ben çayını doldurur, diğer arkadaş şekerini karıştırırdı. Sağ çorabını ben, sol çorabını diğer arkadaş giydirirdi. O bir konu hakkında konuşacaksa biz susardık. Evde neyin pişeceğinden tut, oynanan iskambil oyunlarının kurallarına kadar her şeyi o belirlerdi. Evde onun borusu öterdi vesselam. Öttürmekte de haklıydı, en zekimiz, en akıllımızdı adam.
Günler böyle gidiyorken bu arkadaşın anası geldi Aydın'dan. Anasının bir gün sohbet sırasında anlattığı olay, arkadaşın havalı saltanatının sonu oldu! Olay şöyle, aynen aktarıyorum:
Bizimki bir ramazanda abisinin yerine satış yapmak için, kafasında pide dolu tepsiyle Aydın parkına gidiyor. Başlıyor 'Ramazaaaaaaan pidesi geldiiii, sıcaaaaah sıcaaahhhh' diye çığırarak dolanmaya. Amcanın biri gölgelikte önünde baskül milleti tartma derdinde; bizimkine sesleniyor, 'Geti bakem!' diye.. Bizimki kafasında tepsi baskülcü amcanın yanına varıyor:
'Pide ne kaa evladım?'
'1 lira amca'
'Ve bakim bi dene.'
Pideyi alan amca dünyanın en eski ticaret biçimi olan 'trampa'yı devreye sokuyor ve 'Sen de tartılcen mi?' diyor bizimkine!
' Tartı ne kaa amca?'
'50 kuruş evladım'
' Tamam, tartıvee bakem'
Bu diyaloğdan sonra bizimki kafasında tepsiyle çıkıyor basküle ve 5 kilo almanın sevinciyle iniyor baskülden.Yapılan bu trampa sonrası 50 kuruş borcu olan tartıcı amca elleriyle üstünkörü bir şekilde ceplerini yokluyor ve bizimkine diyor ki:
'Bozuğum yok, bir daha tartıl da ödeşelim!'
Ve evet.. Ne yazık ki, bizimki ikinci kez tartılarak hesabı denkleştiriyor!..
Yorum: Çocuğunuz mocuğunuz böylesi saflıklar yaparsa sakın ha endişeye kapılmayın ve üzülmeyin. Bizim arkadaş uzun yıllar (hayvanat bahçesi müdürü kuruma başkan oluncaya kadar) TÜBİTAK'ta yazılım mühendislüğü yaptı, sonrasında da halen Siemens'te milyon Euro'luk işlere imza atan bir mühendis.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.