Hava Durumu

Rüyada flaş disk görmek

Yazının Giriş Tarihi: 03.06.2018 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.06.2018 07:30

At murattır, kan görürsen rüya bozulur, dana kesersen evden ölü çıkar, balık mutluluk ve neşe derler, bozuk para hastalık...
Bunlar ayak üstü derlediğim bilgiler.
Sörf yaptım net aleminde, neler varmış neler:
Yılan görmek hayra yorumlanırmış meğer, kedi çocuk sahibi olunacak demekmiş, evlenmek bir yerlerden gelecek yardımı işaret ediyormuş vs.
Mesleki büyüğüm Namık, flaş disk görmüş rüyasında.
Hadi buyrun, ne yorum yapacağız?
Buna yaptık diyelim, rüyada şarj aleti görmek ne peki?
Rüyada cep telefonu kulaklığı görmek, cep telefonunu şarja takmak, internet bağlantısı olmayan yerde kalmak, dizüstü bilgisayar veya maus kullanmak, valla var, hepsi var!
Maus ile fare aynı kapıya çıkar mı bilmiyorum ama, flaş disk görmenin bir manası olduğu kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi. Demek ki neymiş, rüya tabircileri esnafı, teknolojik alet edevata göre de pozisyon almışlar..
Buyurun meraklısına rüyada flaş bellek görmenin bazı manaları:
Yüklü miktarda bir mirasa kavuşulacağına, onun kıymetini her daim bileceğine, onunla gönül ve fikir birliği edeceğine, bundan sonra birlikte yürüme kararı alacağına, hedeflerine yaklaşacak fırsatlar elde edeceğine, şansının ve kısmetinin de ömür boyu açık olacağına, ilişkiye huzurun geleceğine, geçim derdinin biteceğine, sağlığını geri kazanacağına ve hayallerini gerçekleştirme fırsatı elde edeceğine işaretmiş.
Tek flaş diskin yüklendiği anlamlara bak! Her-kes ne yapsın etsin rüyasına bir flaş disk kıstırsın!

Doğudaki okullaşmayı kime borçluyuz?
Bazen kendiniz muhalefette olsanız bile fikirleriniz, vaatleriniz iktidar olur.
Türkiye ve dünya siyasetinde sayısız örneği vardır bu durumun. Ders yılı başında öğrencilerin kitaplarını sıraların üzerinde bulmasından tutun da, asgari ücrete, emekliye 2 maaş ikramiyeye kadar yakın geçmişten örnekler sıralayabiliriz.
Bu duruma en enteresan örnek, eczacı arkadaşım Orhan Erdinç'in dayısı.
Sene 1957... Avukat Mehmet Sait Erdinç CHP'den Van milletvekili olur. İktidarda Demokrat Parti vardır. DP seçimi, CHP'nin yüzde 41 oyuna karşılık, yüzde 47.8 oy alarak kazanmıştır.
Mehmet Sait Erdinç muhalefette olmasına karşın işe koyulur.
Meclis'te yaptığı bir konuşmada eğitimin önemini vurgular ve Doğu'da tam 4 bin 850 köyde okul olmadığı acı gerçeğini haykırır. Türkiye genelinde batıda okuma-yazma oranının yüzde 90'larda olduğunu, Doğu'da ise bu oranın yüzde 10'larda olduğunu söyler.
Konuşmasını yasa teklifi haline getirir ve oylama sonucunda Doğu'ya okul yapılması kabul edilir ve Hükümet başlar okul yapmaya.
Buraya kadar olan biten normal.
Öyle bir okullaşma faaliyeti başlar ki doğuda, bazı doğu illerindeki CHP'liler bile etkilenir bu durumdan ve 'Demokrat Parti köylerimize okul yapıyor' diye CHP'den istifa edip iktidar partisine geçerler!
Mehmet Sait Erdinç geçen hafta, 27 Mayıs günü aramızdan ayrıldı.
Nur içinde yatsın.
Bugün eğitimine doğu ve güneydoğudaki köy okulunda başlayıp görev aldıkları her alanda zirveye çıkan (hatta Aziz Sancar gibi Nobel'e kadar uzanan) vatandaşlara sahipsek, rahmetli Mehmet Sait Erdinç'e millet olarak bir teşekkür borcumuz olduğunu düşünüyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.