Hava Durumu

Robot sevgiliden her isteğe 'evet'

Yazının Giriş Tarihi: 03.12.2017 07:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.12.2017 07:39

Robotların el attığı meslekler listesinde nerede kalmıştık?
Robot avukat tamamdı, robot yargıç ve robot gazeteci de. Robot işçi zaten vakayı adiye. Robot trafik polisi göreve başlayalı çok oldu Dubai'de.
Hatta Bill Gates tartışma başlatmıştı geçenlerde, 'robot işçilerin özlük hakları ne olacak?' diye. Bir başkası, 'kanlı canlı işçi çatır çatır vergi veriyor, robot işçi vergiden kaçınıyor, böyle adalet mi olur' diye kükremiş, yapay zeka robotların cirit atacağı çalışma alemine kafa yoran 'fütürist' babaları yerinden hoplatmıştı.


Ama geçen gün gazetede okuduğum robot haberi en ürkütücü olanıydı:
'Robotlar' diyordu gazete sürmanşetten, '800 milyon kişiyi işsiz bırakacak!'
Neyse, bu kadar gerilim yeter.
Gelelim robot haberlerinin en güzeline, en cilvelisine!
Efendim, bilim insanlarına göre yeni bir cinsel hayatın eli kulağındaymış, çıkmış geliyormuş, yoldaymış!
Kitabi söyleyeyim: Kanadalı bilim insanları gelecekte insanların cinsel ihtiyaçlarını yalnızca teknoloji ve sanal gerçeklikle giderecekleri 'dijiseksüellik' isimli yeni bir cinsel yönelimin ortaya çıkacağını iddia etmiş.
Manitoba Üniversitesi'nden Prof. Neil McCarthour, 'Artık sanal seks döneminin başladığını kendimizden emin bir şekilde söyleyebiliriz' buyurmuş.
Hocam buyurmaya devamla, 'Robotlar insanların isteklerini ve insan partnerlerinin yapmayacağı şeyleri yapmaları için sipariş üzerine geliştirilecek' demiş.

Mutfak robotu olur da, yatak robotu olmaz mı?

Yapay zekaya sahip, duruma göre romantik de olabilen 'sevgili' robotların en geç 2018'de piyasaya sürüleceği haberleri yapıladursun...
Yalnız Kalpler Kulübü üyelerinin (ya da abazan kitle örgütlerinin) balıklama dalacağı bu sürece ilişkin en çarpıcı örneği 'Seks Robotları Yolda' isimli belgesele görüş açıklayan Amerikalı bir mühendis yapmış.
58 yaşındaki mühendis, 'April' adını verdiği robotuyla haftada 4 kez birlikte olduğunu ve 36 yıllık eşinin bu durumdan hiç rahatsızlık duymadığını söylemiş.
Haydar Abi aynı şeyi yapmaya kalksın da görelim. Hatice Abla ne yapar eder o robotu mutfak robotuna çevirmez mi, ağzını burnunu kırıp mandal karşılığı eskiciye vermez mi!..
Veya..
Niye olaya hep erkek müşteri açısından bakıyoruz.
'Kadınlar da erkek seks robotu sipariş etmeyecek mi?'
(Aa, uçak geçiyo!..)
Hiç istemediğim halde, yazı kendiliğinden tehlikeli bir noktaya geldi.
Aman diyeyim bu bölümü necip milletimin bıçkın üyeleri okur, 'sen ne eşşeğin aklına karpuz kabuğu düşürüyorsun' diye bizi eskitmeye falan kalkarlar, neme lazım.
Bu faslı burada kesmek lazım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.