Hava Durumu

Reklam kokan hareketler

Yazının Giriş Tarihi: 12.12.2018 08:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.12.2018 08:37

Antalya'da katıldığı bir fuarda, dans gösterisi yaparken düşüp orasını burasını kıran Konyalı Türk robotu 'Mini Ada'yla ilgili kaleme aldığımız yazı, tarihe şu notun düşülmesi talebiyle bitmişti:
'Mini Ada, görev başında pert olan ilk insansı robot olarak dijital ve yapay zeka tarihine geçti!'
İyi haber, robot yaşıyormuş!
Yaşamak ne, bizimki iki seksen uzanmış hasta yatağında 'nekahet keyfi' yapıyor.
Robot arkadaşları ellerinde etli ekmek, Mevlana şekeri vs olduğu halde ziyaretine gelmişler.
Bizimki kendine geldiği bu ziyaret sırasında arkadaşlarına (!) Konyaspor'un durumunu ve Şeb-i Aruz törenini sormuş. Tedavisine devam edilen Mini Ada'nın durumu her gün iyiye gidiyormuş.
Şu muhabbetlere bakar mısınız sevgili okuyucular!
Robot kardeşimiz normal dansını eda etseydi, yani düşmeseydi, şu haber gazetelere, haber bültenlerine ya girerdi, ya girmezdi. Düştü ve kırıldı...
Şimdi her yaptığı, her söylediği haber.

BÜYÜK PR DÖNÜYOR!

Fark ettiniz değil mi? Etli ekmek, Şeb-i Aruz, Mevlana şekeri, Konyaspor falan derken büyük 'Konya PR'ı döndürülüyor bu işte.
Aha da şuraya yazıyorum:
Mini Ada yakında İstanbul gece hayatına dalar. Trendi mekanlara girer çıkar, magazin basınıyla dalaşır, 3-5 TV programına konuk olur. Hatta son tahlilde kendi TV programını bile yapar. (Fenerbahçe'ye teknik direktör olması bile konuşulursa, kimse şaşırmasın!)
'Yerli ve milli'de Hülya Avşar'a, 'küresel baz'da ise Kim Kardashian'a sert rakip geldi' diye yazacam da daha, elim gitmiyor!
Uzun lafın kısası, şu dansçı robotun çok ekmeğini yiyecek Konya.
Pideli köfte ve cantık seven, Uludağ'da kayak yapan, Teksas'ta maç izleyen bir robot imal edecek babayiğit arıyorum!

SES TAKLİDİ HAFİF KALACAK!

Nilüfer Belediyesi'nden sık sık 'Adımızı kullanarak bağış adı altında para isteyenlere itibar etmeyin bu kişileri güvenlik güçlerine şikayet edin' yollu mesajlar gelir.
Son gelen mesajın içeriği biraz daha dikkat çekiciydi. 'Mustafa Bozbey' imzalı bu mesajda deniyordu ki:
'Son günlerde yine Nilüfer Belediyesi'nin adını kullanarak, özellikle benim sesimi taklit ederek çeşitli kişi ve kuruluşlara bağış adı altında para talep eden...'
'Ses taklidi' ifadesi sizin de dikkatinizi çekti mi? Dolandırıcılar işi bir tık ileri götürmüş demek ki. Bunlar daha iyi günlerimiz. Ses taklidi basit iş. Adamlara akıl vermek gibi olmasın ama...
Televizyon ve sinema sektöründe çatır çatır kullanılan 'blue box' veya 'green box' diye bilinen öyle bir teknoloji var ki. İstediğin insanı, istediğin gibi ve istediğin ortamda göstermek ve konuşturmak artık çocuk oyuncağı! Hasılı gelinen noktada, hele de işin içinde teknoloji varsa, babana bile güvenme durumu söz konusu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.