Hava Durumu

Maltepe 1 milyon!

Yazının Giriş Tarihi: 05.07.2017 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.07.2017 07:53

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'dan başlayıp İstanbul Maltepe'de bitecek 'Adalet' yürüyüşü ile 'Müdür Kemal' olmaktan çıktı, 'Lider Kemal'e dönüştü.
Bakmayın dudak bükenlere, beğen-beğenme 'Adalet' talebiyle bundan daha uzun ve oylumlu bir yürüyüş görmemişti Türkiye. (Belki de dünya)

İşim eleştiri. Kimseye övgü düzmeye memur ve mecbur değilim. Ama hakkını da teslim edelim.


Kılıçdaroğlu İstanbul'a bir milyonu aşan bir insan seli ile girerse, şaşırmayacağım!
Bu potansiyel var çünkü yürüyüşün ruhunda.
Bir milyon dediğime bakmayın, provokasyon olmazsa, insanları korkutacak endişeye düşürecek bir gelişme yaşanmazsa, İstanbul'un bir noktada görüp görebileceği en büyük kalabalık toplanabilir Maltepe'de!.. Yani, belki de 2 milyon.

NOT: 1-2 milyon abartılı sayılar değil. Cumhuriyet tarihinin en kalabalık mitingi diye nitelenen Yenikapı'da bu sayıya ulaşılmıştı. AA Yenikapı'yı 5 milyon, ABD kaynakları ise bir milyondan fazla diye duyurmuştu dünyaya.

-Kışın hava, yazın su

Gazeteciliğin temel yaklaşımlarından biri, kışın hava, yazın su haberi yapıldığı şeklinde.
Türkiye'de flaş haber sıkıntısı çekilmiyor ayrı konu. Polemiksiz, faciasız, skandalsız haftamız pek olmaz. Hava ve su haberlerini de araya fon yaparız zaten.
Yazın hangi su haberleri yapıldığını, kışın hangi hava haberleri yapıldığını tahmin edersiniz.
Enteresan olan dün yaşadığımızdı.
Temmuz başıydı ve biz hafiften üşür gibi olduk.
Acayipleşti havalar çünkü. Konuya haberden habercilikten girmişken, sektörün köşe yazarı esnafı kesimine buradan naçizane bir tavsiyem olacak:
Ne yapın edin Nâzım'ın 'Stronsium 90' isimli şiirini ezberleyin. Konu sıkıntısı çektiğinizde can simidi olarak kullanırsınız!.. (Acayipleşti havalar/ bir yağmur, bir dolu, bir kar)

-Biraz yakın olsaydı: Küba

Biraz yakın olsaydı, el altında olsaydı, bizimkilerin sosyalizmin son kalesi Küba'ya 'sormagir apartmanı' muamelesi yapması, an meselesiydi.
Bizimkiler dediğim AKÖ'ler. Açılımı, Abazan Kitle Örgütleri!
Bir haber okudum, ekonomik krizde kapatılmış olan posadalar, (sevişmek için bir saatliğine oda kiralanan oteller) tekrar açılacakmış. Posadaların açılma sebebi biraz da, ahalinin yolda-izde, sahilde artık nereyi bulursa orada sevişmeye çalışmasıymış!
Gelelim AKÖ'lerin Allah Allah nidaları ile Küba'ya çıkarma (Domuzlar Körfezi olmaz!) yapabileceği ihtimalini ateşleyen detaya.


İçinde bir yatak, bir buzdolabı ve klima (bu mühim!) olan posadaların saat ücreti- buraya azami dikkat- sadece ve sadece 5 dolarmış!

Yazıyla beş!
Bu da normalmiş, çünkü ortalama Kübalının aylık maaşı 29.6 dolarmış!
Yazıya, 'iyi ki yakın değil, iyi ki el altında değil' diye başlamamız sebepsiz değil.
Ülke dışına çıkarken bıçağı bileylemeyi ihmal etmeyen kahraman Türk evladının, posası çıkana kadar posadadan ayrılmayacağı, o kadar kabak ki.
Kilometreler koruyor Küba'yı...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.