Hava Durumu

İmamoğlu'nun kurtlarla dansı!

Yazının Giriş Tarihi: 29.05.2019 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.05.2019 08:09

Tipik örnek 'namaza yaklaşmayın!'dır. Filanca caminin imamı 'namaza yaklaşmayın!' dedi diye ortalığı velveleye verebilirsiniz. Oysa imamın kurduğu cümle tam olarak şudur:
'Alkollüyken namaza yaklaşmayın!'
Adını anımsamadığım biri de, 'Bana bir metinden bir cümle getirin, onu yazanı ipe götüreyim' demişti. Astırayım manasında.
32 yıldır yazı işinin içindeyim. Medya ortamlarındayım.
Buralarda eğer kötü niyetliysen olmamışı olmuş gibi göstermenin, olmuşu olmamış gibi göstermenin envai çeşit yolu yöntemi var, elimizin altında.
Ne oldu son tahlilde, kullanışlı ve akıllı telefonlar, fotoşop türü her türlü programı içinde barındıran bilgisayarlar vs marifetiyle herkes sahip oldu bu imkanlara. Yani, 'kes- kopyala- yapıştır' diye özetleyeceğimiz 'montaj' olayları artık çocuklar için bile çocuk oyuncağı!
Getirdik mi lafı İmamoğlu meselesine...
Ekrem İmamoğlu Habertürk'te konuk. Didem Arslan moderatör. Deniz Zeyrek, Nagehan Alçı ve Mehmet Akif Ersoy da soru sorsunlar diye programda istihdam edilen gazeteciler.
Sorular soruldu cevaplar verildi. Nagehan Alçı'nın üstün gayretleri ile muhabbet hep 'tehlikeli sular'a çekilmeye çalışıldı. Amaç belli, İmamoğlu'na acaba bir hata yaptırabilir miyiz?
Sorular hep çalışılmayan yerden: Dersim- Tunceli, Fetö, PKK, 27 Mayıs, Ruhban okulu vs.
(Dikkat buyurun İstanbul belediye başkan adayına soruluyor bu sorular.)
İmamoğlu çoğu tuzak soruyu bertaraf etti. 'Siz klasik CHP'li değilsiniz!' gibisinden 'onore ediyormuş gibi yapıp gömen' tuzak soru cinliklerini yemedi.
Ve henüz program bitmemişken bir takım kötü niyetli insanlar tutmuşlar İmamoğlu'nun ağzından çıkan 'Fetö, PKK ve birlikte yönetelim' laflarını pek güzel montajlayıp paketlemişler.
O bölümün tamamı izlendiğinde foyaları ortaya çıkıyor ama what fayda!
Neyse ki İmamoğlu bu durumdan hemen haberdar edildi. O da kapanışta bu montajı yapanları kınadığını falan söyledi ama bir kere daha what fayda! (Çünkü dünkü esnaf ziyaretinde görüldü ki, bir esnaf o kötü niyetli insanların hazırladığı videoya inanmış.)
Şimdi iki dakika duralım, nefes alıp nefes verelim ve düşünelim:
Bunu yapan insan olabilir mi? Nasıl bir inanç sisteminin üyesi olmalı, nasıl bir vicdan yoksunu, ahlak yoksunu olmalı ki, bu işe imza atsın.
Bu meselenin bir boyutu. Diğer boyutu da şu:
İmamoğlu diye biri var ve diyor ki, 'PKK ile Fetö ile birlikte yöneteceğiz İstanbul'u!'
Gram aklı olanın bile inanmaması lazım değil mi bu lafa.
(Prof. Dr. Burhan Kuzu hemen inandı mesela!)

ÇANAK SORU-TUZAK SORU!

İki türlü soru vardır. Bir, çanak soru. İki, tuzak soru.
Politikacının, liderin veya sorunun muhatabının diyelim, yatarak-kayarak, gelişine her çaktığında top 90'a takılıyorsa, çanak soru en iyi pas türüdür. Asistin kralıdır!
Bir de tuzak soru var. Tuzak sorunun kötüsü hemen anlaşılır. İyisi zor anlaşılır, özü dolu ve içeriklidir çünkü. Süslü püslüdür. Aldanır cevap verirseniz batarsınız.
'Evet' derseniz toplumun yarısı siler sizi, 'hayır' derseniz diğer yarısı...
Top dolaştırıp cevap vermemek en iyisi.
Ne demek istediğimi deneyimli politikacılar şıp diye anladı.

21 TAKIMLI LİG!

Olmaz. Çünkü bu işin önceden planlanması ve ilan edilmesi gerekir. Yayın gelirlerinin maç başına bölünmesi ile pasta küçüleceği için diğer kulüplerin de onayı gerekir.
Hasılı bu sezon teknik olarak namümkün. Ama burası Türkiye.
Burada bu işi yapacak bir kişi var: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eğer isterse yapar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.