Hava Durumu

Hepimiz dünya köylüleriyiz!..

Yazının Giriş Tarihi: 28.06.2019 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.06.2019 08:09

Sitenin içinde küçük bir kız vardı, her gördüğüne 'ciao' diyordu, 'çav' yani. İtalyan'dı.
Bu çok enteresan değil, Fener formasıyla dolaşan ve 'Bu takımdan bi cacık olmaz' deyip duran İtalyan daha enteresan.
Yusuf Ay isimli arkadaşım var, oğlu Doğuş Avustralya'da Japon nişanlısı ile evlenmek üzereydi.
Şimdi aklıma geldi Yusuf Kayışoğlu'nun kızı da Virginia doğumlu.
Mehmet Akdoğan'ın oğlu Pekin Üniversitesi'nden burs kazandı ama daha enteresanı Çinli bir nişanlısı olması. Fotoğrafını gösterdi güzel kız. Aynı gün diğer arkadaşım Mehmet Arı'nın 22 yaşındaki kızı ile 14 yaşındaki oğlu İngiltere'ye uçtular. Dil okuluna.
2 gün sonra küçük kızım, ABD'de okuyan ve yaşayan büyük kızımın yanına uçtu, Boston'a. (Massachusetts yazmadığım için minnettar olmalısınız!)
Hollanda'da yaşayan yeğenim Olgu Türkiye'ye döndü, kardeşi Dolun İstanbul'da yaşıyordu Londra'ya göçtü. İki yeğenim Alpay ve Nihan Almanya'da. (Nihan'ın kocası Alman) Almanya demişken amcamın oğlu var o ülkede, ismi Ziya, 4 kere evlendi-boşandı, eşleri sırasıyla Alman, Çek Cumhuriyeti, Polonya ve Ukraynalıydı. Ağabeyim çalışma hayatının önemli bir bölümünü Rusya'da geçirdi, küçük ablam KKTC vatandaşı. (Kaç yıldır Berlin'e postu seren Coş, seni unuttum sanma!)
Durum benim ailede, sülalede ve arkadaş çevresinde bu minvaldeyken, Fatih'te ikinci kattan düşen Suriyeli çocuğu, yoldan geçen Cezayirli'nin havada tutmasına şaşırmamı kimse beklemesin.
Dünya global bir köy ve biz bu köyün köylüleriyiz çünkü...

FAYDALI BİR HABER

Birkaç gazete okudum, önüme çıkan haber sitelerinde gezdim, sosyal medya mecralarında dolaştım.
Bana göre dünün en önemli haberi şuydu:
'Çöp olmuş her türlü elektroniğinizi paketleyip PTT'ye gidiyorsunuz. 902887372 müşteri numarası ile cebinizden para çıkmadan karşı ödemeli olarak Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na (TEGV) gönderiyorsunuz. Onlar da en uygun şekilde dönüştürüp kazancını da eğitim yararına kullanıyor!'
Vakti zamanında bir anket görmüştüm. Cep telefonu değiştirme sıklığı ile ilgili.
'Snop'luk öyle almış yürümüş ki ülkede, gelişmiş ülke insanları edindikleri cep telefonu ile adeta duygusal ilişkiye girip bir türlü vedalaşamazken bizde durum kelimenin tam anlamıyla, 'ayran gönül' ilişkisi. 'Ooo yeni telefon yapmışsın!' diyeni çok duymuşsunuzdur çevrenizde.
Çorap değiştirir gibi değiştirenler var diyeceğim, abartı olacak.Yapın çevrenizde şu sondajı:
Çoğu ebeveynin elindeki telefonun çocuğundan 'çıkma!' olduğunu göreceksiniz. Edebiyata girdik, ana konudan uzaklaştık. Hasılı yukarıdaki haber evdeki hurdalardan kurtulurken, hem ekonomiye, hem de eğitime katkı yapmak açısından on numara iş...

GÖREV ZARARI OLMASIN!

Bu 'işyeri' tarihi Kayhan Çarşısı'ndaymış. Zarar ettiği için kapandı dendiğine göre, işletmede yeteri kadar 'sorti' yapılmadığı kesin. Görev zararı söz konusu değilse tabii.


Mevzuyu ekonomik krizle, hayat pahalılığıyla falan ne kadar ilişkilendirebiliriz onu da bilemiyorum ama, olayın bizatihi milli geliri düşürecek bir hamle olduğu açık. 'Girdi-çıktı' analizi konuyu izah edebilir belki ama bu işletmenin (!) müdavimleri ne yapacak bundan böyle sorusu daha can sıkıcı!. 'Eve kadar sıkma' yöntemi hem bünyeye, hem milli ekonomiye 'zarar' çünkü, tıbbi ve iktisadi nazariyeye göre...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.