Hava Durumu

Hayri Bey elini çabuk tuttu...

Yazının Giriş Tarihi: 17.03.2018 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.03.2018 08:17

Şu aralar İstiklal Marşı'na yeni beste yazılması tartışılıyor. Konuyu bizzat Cumhurbaşkanı gündeme getirdi. İstiklal Marşı muhabbetinin dumanı henüz tüterken, ikinci bir marş konusu daha gündeme geldi: Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı için de marş bestelenmesi...
Eş zamanlı olarak Yavuz Bingöl, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın (saz çalıyor) ve Orhan Gencebay'ın da aralarında bulunduğu bir grup sanatçı da stüdyoya girdiler. Ve 'Afrin Türküsü' üzerinde çalışmaya başladılar. Türkünün bir hafta-10 güne kadar piyasaya çıkması bekleniyor.
Laf hazır besteden güfteden marştan açılmışken hakkını teslim etmemek olmaz.
Çünkü bu hususta elini en çabuk tutan belediye Mudanya oldu.
Başkan Hayri Türkyılmaz oturmuş 'Mudanya Marşı'nı bizzat kendisi yazmış.
Ve bestelenmiş bile. Merak edenler internet ortamında dinleyebilirler.
'Kuşların kanadında barış getirdim/ Özgürlüğü ilmek ilmek işledim/ Bir çift zeytin dalı oldum kardeşlik koktum/ Atamın yolunda halkım oldum' şeklinde sözleri olan marşın nakarat bölümü de şöyle:
'Mudanya Mudanya/ Sevgi barış umut dolu Mudanya'

Kaçan balık büyük

Briç dünyada artık spor mu değil mi diye tartışılmıyor. Spor olduğu o kadar kabul gördü ki, hemen hemen her Dünya Olimpiyat Komitesi toplantısında 'yaz olimpiyatları'na alınması gündeme geliyor.
Bursa, geçen yıllarda briç sporu adına çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyordu.
'Du' diyorum çünkü bu organizasyonu İzmir'e kaptırdık.
Türkiye'nin her şehrinden tam 208 takım, 'Türkiye Takımlar Şampiyonası' için İzmir'e akın ediyor.
Her takım 6 kişiden oluşuyor, 208'le 6'yı çarpın 1248 sporcu demek.
Bu, halihazırda en fazla takımın katıldığı, yerküredeki en önemli spor etkinliği belki de.
Sporcuların eşleri ve arkadaşlarının sözkonusu şampiyonayı bir tür 'kültür turizmi'ne çevirecekleri hesap edildiğinde İzmir otelleri ve restoranlarının bu hafta sonu 'bayram' edecekleri aşikar.
Şampiyonanın önümüzdeki yıllarda yeniden Bursa'ya alınması, 'spor kenti' imajının yanı sıra, esnafın ve turizmcinin geliri açısından da mühim.

Buz Kovası'nın şifresi

Sosyal medya 2-3 gündür Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (EDHO) dizisinin oyuncularının 'rakı bardakları'nı saklayarak verdikleri pozu konuşuyor. Kimi diyor, alkol zararlı böyle yapmaları normal.
Kimi diyor bunlar örnek kişilikler örnek olmamak için böyle davranmak zorundalar. Kimi de 'EDHO'cuları 'yüreksiz' olmakla suçluyor. Dizinin başrol oyuncusu Oktay Kaynarca fotoğrafı, 'Eşkıya Ekibi Roka- Balık'ta' mesajıyla paylaşmış.
Masaya dikkatli bakınca, mezeler ortada, rakıya eşlik eden su bardakları da. Hatta şalgam suları da hazirun arasında. Ama fotoğraftaki en büyük komedi, buz kovası.
Buz kovasının neye 'yardım ve yataklık' ettiğini bu memlekette herkes bilir, Adanalı olmaya gerek yok. Fotoğraf her açıdan büyük mizah içeriyor. Ama asıl içerik, ülkede son zamanlarda iyice artan 'mahalle baskısı'nın somut hali olması bence.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.