Hava Durumu

Dizi sektörüne isim bulalım...

Yazının Giriş Tarihi: 28.10.2018 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.10.2018 08:25

Sektörün hali pür melaliyle ilgili fazla düşünmeden birden aklıma gelen bazı haber spotları:
Bir, Arap petrol milyarderi gelmiş Türkiye'ye. Amacı 'Diriliş Ertuğrul'un setini görmekmiş. Gitmiş sete, oyuncularla tanışmış, hayranlığını dile getirmiş.
İki, Bosna'da yürüyoruz, dağ başındayız. Karşımıza bir kız çıktı, 'Kiralık Aşk'taki asıl kızın aynısı! Dedik bu benzerlikten haberin var mı? Dedi, evet var, ve ben o dizi sayesinde Türkçe öğrendim. Hiçbir bölümü kaçırmıyormuş. Anne baba ve diğer kız kardeş Türkçe bilmiyor, bizimki dizi hayranlığı nedeniyle sökmüş Türkçeyi.
Üç, Venezuela'nın tartışmalı devlet başkanı Maduro'nun 'Diriliş' hayranı olduğı sır değil.
Dört, Bir Arap kadın İstanbul'a gelmiş, oradan Bursa'ya geçmiş. Amacı ne biliyor musunuz, 'İstanbullu Gelin' dizisinin çekildiği mekanları görmek.
Beş, Özbekistan'da Türk dizilerine '+16' uyarısı konmaya başlanmış. Özbek gençler vurduya- kırdıya özenmesin hesabı. Olayın bizi ilgilendiren tarafı, Türk dizilerinin orada da izleniyor olması.
Bu örnekleri peş peşe niye verdik. Daha da artırabiliriz üstelik.
Efendim dünyada herkesin malumu bir 'Hollywood' gerçeği var. Buna rakip bir de Hindistan'ın Bollywood'u.
Dışsatım konusunda Türk dizileri neredeyse Hollywood'la yarışıyor. Ve fakat, Ortadoğu'dan Balkanlar'a, Kafkaslar'dan Güney Amerika'ya bir yığın coğrafyayı kasıp kavuran Türk dizi sektörünün, bilinen bir adı yok. Bana kalırsa sektöre, beynelmilel bir isim bulunmasının zamanı geldi de geçiyor. (Galiba geçti bile!)

'ADI ATATÜRK OLSUN'

Hazır konu isim bulmadan açılmışken, hafta sonu Twitter'da 'trend topic' olan, yani en çok konuşulan konunun başlığı, 'Adı Atatürk Olsun'du.
Anladınız sanırım, yeni havalimanının adı üzerine sosyal medyada bir tartışma başlamış ve 'Adı Atatürk Olsun' diyenler, ezici bir çoğunluk sağlamışlar.
Paylaşımlar arasında öylesine gezindim, en sık tekrarlanan argüman, 'Siz taşındığınızda adınızı mı değiştiriyorsunuz, eskisinin adı da Atatürk'tü' şeklinde.
Ve sizi bilmem bana enteresan geldi, takipçisi olduğum 'Yusuf Yakub' isimli bir şahıs, tutmuş kendi sayfasında bir anket tertip etmiş.
Yusuf Bey enteresan bir kişilik olduğu için, 'Yeni havalimanının adı ne olsun?' başlıklı bu ankete 4 tane şık yazmış.
Necip Fazıl, Abdülhamid, Vahdettin ve Yusuf Yakub, yani kendisi.
Ve Allah sizi inandırsın, bu yazıyı yazdığım sırada 2 bine yakın oy kullanılmıştı ve Yusuf Yakub'a oy verenlerin oranı yüzde 90'dı.
Necip Fazıl ve Abdülhamid yüzde 3'er, Vahdettin ise yüzde 4 oy alabilmişti.

YUSUF YAKUB'U TANIYALIM!

Ben tanıdığım için çok mutluyum. Her zaman gülümsetmeyi başarıyor çünkü.
Buyurun bu sosyal medya fenomeninin son 'tweet'lerinden bazılarına:
Uzun süredir Türkiye'deki azınlıklarla ilgili araştırmalar yapıyorum. Şimdi Romanlarla ilgili bulgularımı takipçilerimle paylaşacağım. 1. Kırmızıyı seviyorlar 2. Birbirlerini övüyorlar 3. Etsiz yemek yemiyorlar 4. Çalgısız yaşayamayıp ölüyorlar.
Meksikalı bir arkadaşım vefat etti, ruhuna el fajita...
Rıza'nın yeğeni askere uzun dönem gitti. Onbaşı olmuş. Yavaş yavaş orduyu ele geçiriyoruz.
Biz daha butik bir dergah olduğumuz için en fazla Ahmet Ragıp Üzümcü İlköğretim Okulu 3. sınıf matematik sınavının sorularını çalabildik.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.