Hava Durumu

Azledilme ihtimali...

Yazının Giriş Tarihi: 25.08.2018 07:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.08.2018 07:51

Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim. ABD Başkanı Donald Trump'ın azledilme ihtimali epeyce düşük. Olmaz mı, çok zor. Bugüne kadar hiçbir ABD başkanı azledilmemiş.
Hikayeyi biliyorsunuz: Trump'ın eski avukatı Michael Cohen, Başkan'ın ilişkisinin olduğu iki kadına ödeme yaparak seçim kampanyalarının finansmanıyla ilgili yasaları deldiğini itiraf etti.
Yani adam savcılarla başı belaya girmesin diye, adaletle işbirliği yaptı, doğruları söyledi.
Böylece Trump'ın 'hatunlara para ateşledik ama bu para kampanya parası değildi' argümanı çöktü.
Bu haber ABD basınına 'Trump'ın azledilme süreci başladı' ve 'Başkan'ın en zor günü' vs başlıklarla yansıdı.
Bütün bunların Melania Yenge'nin görüp okuyacağı- izleyeceği menzilde yaşanması ne acı.
Tam, dünyanın sözde en güçlü adamı ile evli olmanın tadı çıkarılacakken, yani 'dünya first lady'si olmanın keyfi sürülecekti ki...
Kocanın yazın yediği hurmaların gerisinde yarattığı tırmalama hadisesi, seni de dünyanın gözünde 'Ah ahh talihsiz Melania!' pozisyonuna soktu. Artık imrenilen değil, acınan kadınsın!

GÖZDEN DÜŞTÜ, KOLTUKTAN DÜŞMEZ

Magazini bırakıp yeniden meselenin politik tarafına eğilirsek eğer, ülkede hiç kimse hiçbir savcının avukat Cohen'in itiraflarına bakarak 'azil sürecini' başlatacağına ihtimal vermiyor.
Başka bir seçenek daha var gerçi.Yakında yapılacak ara seçimlerde eşekler (Demokratlar) fillere (Cumhuriyetçilere) üstünlük sağlarsa, azil sürecinin siyasi olarak yürüme ihtimali (belki) baki.
Bunda da iki handikap birden mevcut:
Bir, demokratlar kurşun asker değil, alayı birden Trump'ı göndermek istemeyebilir.
İki, cumhuriyetçiler sandalyeleri koruyabilir.
Hasılıkelam, 'kampanya parasını hatunlara verdik, emri de Trump bizzat verdi' şeklindeki bir ifade, Trump'ı 'gözden düşürüyor' belki ama 'koltuktan düşürmesi zor' ihtimal gibi duruyor.
Bu sebepten Trump hakkında 'Gabriel Garcia Marquez'in aynı adlı eserine gönderme yaparak 'Başkan babamızın sonbaharı' gibisinden bir neşriyata girişmek erken olur.
Erken olur çünkü, azil süreci için tüm senato 'jüri' konumuna geçiyor ve üyelerin 3'te ikisinin 'yürü git, senden başkan maşkan olmaz!' demesi gerekiyor. Zor.
Zaten gerek bu satırların yazarı, gerekse dünyanın tüm mazlum ulusları, ilave olarak Meksikalılar, göçmenler, genel olarak zengin ve şehirli ama kıt akıl ırkçı züppelere gıcığı olan bütün insanlık 'Trump'ın azlini değil, azledilme ihtimalini' sevdi.

CEZAYI YENGE KESECEK!

Kafadan azil için daha ağır suçlar ve suçlamalara maruz kalmak gerekiyor.
Güveni sıfırlayacak ağır ve vahim bir suç, siyasi nüfuzunu kullanarak rüşvet almak veya düşmanla işbirliği yaparak vatana ihanet gibi...
Takdir edersiniz ki, kampanya parasıyla eşine ihanet, vatana ihanet gibi değil, görece olarak biraz daha hafif bir kabahat!
Demek ki 'azledilme' cezasını büyük jüri değil, Melania Yenge kesecek.
(Yatak odasından kovulalı epey olmuştu, evden de kovulması, an meselesi.)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.