Hava Durumu

Bugün görev zamanı

Yazının Giriş Tarihi: 02.03.2018 08:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.03.2018 08:50

İşadamı, dünya da 80'in üzerinde ülkeye ürettiği makineleri satıyor, çok başarılı.
Şimdi bizim bu ürettiği makinelerin nasıl yapıldığı ile ilgili yorum yapma şansımız var mı?
Makinelerin ne olduğundan, ne işe yaradığından haberimiz var ama nasıl yapıldığını bilmiyoruz.
O zaman susacağız, bu örnekleri çoğaltabiliriz.
Adam bir börek yapıyor, yerken tadının güzelliğinden yanlışlıkla parmaklarını ısırırsın.
Helvacı, helva yapıyor. Herkes malzemeleri biliyor. Un, şeker, tereyağ, süt. Hadi karıştırın bakalım. Aynı tadı bulabilecek misiniz? Yani, yanisi; işi ustasına, uzmanına bırakmak, saygı göstermek.
Samimi olmak lazım. Futbol oyunu da çok basit, helva gibi göründüğü için herkes ahkâm kesebiliyor. Karar alma kolaylığı gösterebiliyor. Sonra işler karışıyor. Mali dengeler altüst oluyor. Yaşadığımız kargaşanın tek nedeni bu. Kolay basit görünen birçok işin bir püf noktasının olabileceğini unutmamak lazım. Çömlekçi hikayesi gibi. "Püfff" demeyi de bileceksiniz!
Ne zaman? İşin püf noktasını öğrendiğinizde... Bilenler bilmeyenlere anlatsın. Futbol piyasasının içinde de ince ayarlar olduğunu ve bunu o piyasanın içinde yaşamını sürdürmüş olan ustaların bildiğini, bunların görüşü alınmadan karar verilmemesi gerektiğini bilecek, en önemlisi bunu kabul edecek ve saygı göstereceksin. Bu akşam olası bir mağlubiyette, psikolojik olarak da sıkıntılı haftalara gireriz.
Bunu düşünmek bile istemiyorum. Kriz bağıra bağıra geliyor. Olağan haller birden- bire olağanüstü hallere döner ki ne yapacağınızı bilemezsiniz! O nedenle bu akşam önce taraftara büyük görev düşüyor. Takımı ateşleyecek, havaya sokacak, yüksek konsantrasyonla oynama becerisi gösterecek tezahüratları yapacak ve galibiyet alınacak. Yani 3 puan için savaşılacak.
Yaralar sarılacak, zaman kazanılacak.
Bugün görev zamanı. Herkes maça...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.