Hava Durumu

Askere hain saldırı... 1 şehit

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Mardin'in Derik ilçesinde teröristler askeri araca roketle saldırdı. Saldırıda 1 asker şehit oldu

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2015 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2015 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Askere hain saldırı... 1 şehit
Sokağa çıkma yasağının ve operasyonların sürdüğü Mardin'in Derik ilçesinde sabah saatlerinde teröristlerce askeri bir araca roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, ilk belirlemelere göre 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. Bölgede operasyon ve çatışmaların sürdüğü belirtildi. Çatışmalarda 3 terörist de öldürüldü.

Mardin'in Derik ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan askerin Uzman Çavuş Sezer Aydemir olduğu açıklandı.Sokağa çıkma yasağının ve operasyonların sürdüğü Mardin'in Derik ilçesinde sabah saatlerinde çıkan çatışmada teröristlerin roketli saldırısında şehit olan Elazığlı Uzman Çavuş Sezer Aydemir'in (25) ailesinin Mersin'de olduğu belirlendi.



GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Yaşanan çatışmayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan da açıklama geldi. Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı açıklama şöyle:

"30 Kasım 2015 tarihinde saat 08.30'da Mardin ili Derik ilçe merkezinde yürütülmekte olan operasyonda Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada kahraman bir silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmıştır. Yaralanan silah arkadaşımız derhal hastaneye sevkedilmiş olup hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Devam eden operasyonda, saat 10.45'te bir kahraman silah arkadaşımız da ağır yaralanmış, tahliye edildiği hastanede tedavisine devam edilmektedir.

3 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Çıkan çatışmada üç terörist etkisiz hale getirilmiş olup, operasyon devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.