Hava Durumu

İlginç hastalık! Uyuyunca bir daha uyanamıyor...

Birleşik Krallık'taki Wales kentinde yaşayan 18 yaşındaki Hermione Cox-Denning, hastalığı yüzünden uyuyunca bir daha uyanamıyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2018 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2018 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İlginç hastalık! Uyuyunca bir daha uyanamıyor...

Birleşik Krallık'ın Aberystwyth, Wales kentinde 18 yaşındaki Hermione Cox-Denning, halk dilinde "Uyuyan Güzel" olarak bilen bir hastalığa yakalandı. Hastalığın tıptaki adı ise Kleine-Levin sendromu.Kendini "gerçek hayattaki Uyuyan Güzel" olarak adlandıran kız, yatağa yattıktan sonra en az 3 gün uyuyor. Aşırı ve anormal uykudan muzdarip kız, hastalığıyla birlikte aldığı alkolün yoğun uyku periyodlarını tetiklediğini fark ettiğini söylüyor.

Başlangıçta aşırı yorgunlukla başlayan hastalık kızın okulunun da aksamasına neden oluyor. Okula gitmeden koca bir yıl geçiren kız, bir kez yatağa yattığında en az 3 gün, bazense daha fazla uyuduğunu söylüyor.

Ayrıca kullandığı alkolün uyku süresinin arttırdığını fark eden kız, bu nedenle alkol kullanımını azalttı. Hala düzenli olarak üç gün süren uyku epizodlarını deneyimleyen Hermione, ilk uyku halini 'puslu' olarak hatırladığını söyledi: "Sadece birkaç dakika boyunca uyanık olduğumu hatırlıyorum, kasvetliydi ve kafam karışıktı."

"Aklım çok karışmıştı, konuşamıyordum, yemek yemedim, bir şey içmedim ya da tuvalete gitmedim. Vücudum kendini kapatmış gibiydi." diye konuşan kız şöyle devam etti: "Daha önce her zaman telefonumla vakit geçirirdim, ama bir hafta boyunca kimseyle konuşmadım çünkü sürekli uyudum. Sanırım pek çok arkadaşım endişelendi çünkü ortadan kayboldum. Çok gerçeküstüydi. Daha önce hiç hissetmediğim bir şey gibiydi."

Ebeveynleri, 54 yaşındaki Clare ve 50 yaşındaki Liam, Hermione bir hafta içinde normale dönmüş gibi görününce kızlarının ağır bir gribe yakalandığını düşündüler. Ancak aylar sonra tekrar birkaç günlüğüne uykuya daldı.Hermione'nin ebeveynleri, Ocak 2016'da başka bir uyku sendromu daha yaşadıktan sonra uzmanlardan yardım almaya başladı.

Uyku Güzellik sendromu olarak bilinen Kleine-Levin sendromunun belirtileri şunları içerebilir:-Gündelik hayatı etkileyen aşırı uyku - günler, haftalar veya aylar sürebilir.-Değişen davranışlar-Ani mutluluk, karışıklık duygusu

En çok ergenlerin yaşadığı bu hastalık, genç çocuklarda ve yetişkinlerde de görülebilir.

Hastalığı yüzünden okuldaki derslerini kaçırdığını ve aldığı yüksek notların düşmesini istemediğini söyleyen Hermonie "Daha önce ilk kez doktora gittiğimde depresyon ve zihinsel sağlık sorunlarım olduğunu söylediler. Babam bunun normal olmadığını söylüyordu." diye konuştu.

Sonunda, Eylül 2017'de, onu nörolojiye yönlendiren farklı bir doktora gitti hastalık teşhis edildi.Hermione nöroloğu, birçok KLS (Uyuyan Güzel) hastasının, yaşlandıkça uyku periyodu sıklığının azaldığını gördüklerini ve bu durumun Hermione için de geçerli olacağını umuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.