Hava Durumu

Zayıflarken sağlığınızdan olmayın!

Hızlı kilo vermek için her türlü yönteme başvuranlara uzmanlardan çok sayıda uyarı geliyor. Uzman Diyetisyen Ceren Yımaz, zayıflama aşamasında verilen kiloya değil, bütüncül sağlığa dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2019 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2019 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Zayıflarken sağlığınızdan olmayın!

Zayıflamış insanlarda ortaya çıkan hastalıkların kilo verme sürecinde yapılan yanlış uygulamalardan kaynaklandığı kanıtlandı. Uzmanlar, kilo verirken mutlaka tüm metabolik olayların düzenli olarak takip edilmesinin çok önemli olduğuna işaret ediyor. Bursa'da güzellik sektöründe hizmet veren Essplus Güzellik Merkezi'nde görev yapan Uzman Diyetisyen Ceren Yılmaz, danışanlarına düzenlediği mindfulness-bilinçli farkındalık teknikleriyle sağlıklı zayıflamanın başarılı örneklerini sergiliyor. Uzman Diyetisyen Yılmaz, stresle baş etme yöntemlerini zayıflayan kişinin hayatına katıyor ve hastalarıyla birlikte her gün meditasyon uygulamaları gerçekleştiriyor. Danışanlarına aromaterapi ve fitoterapi alanlarında da bilgiler paylaşan Ceren Yılmaz, zayıflama sürecinde ciddi bir başarı oranı yakaladıklarını vurguladı.

SPOR VE KLİNİK TAKİP OLMAZSA OLMAZ

Tüm hormon ve iştah mekanizmasını etkileyen uyku düzenini olması gereken aralığa getirmenin ve aynı zamanda derin uykuya geçmeyi kolaylaştıracak yöntemlerle ilerlemenin de bu işin önemli bir parçası olduğunun altını çizen Yılmaz; "Kilo verirken vücudun deformasyonunu ve sarkmalarını önlemek adına gün içindeki egzersiz planlamaları ve haftalık spor programlarıyla beraber başarı kaçınılmaz. Bu şekilde bütüncül sağlık yaklaşımıyla beraber kişilerin hayatlarına özgü bir beslenme modeli oluşturup uyku, sıvı alımı, egzersiz, stres, klinik tablo gibi konuları da ele alarak ilerlemek gerekir. Bu periyotta her bireyin kişisel özellikleri, alışkanlıkları, zaafları, aile öyküsü vs göz önünde bulundurulmalıdır. Bu bağlamda gerçek başarı işte ancak o zaman sağlanmış olur" dedi.

YAŞAM BOYU DEVAM

Sürdürülebilir bir yaşam tarzı ve edinilen bakış açısıyla zayıflayan kişinin hayat boyu bu deneyimlerini devam ettireceğini aktaran Uzman Diyetisyen Ceren Yılmaz, bu kazanımların hem zihinsel hem psikolojik hem de fizyolojik olduğunu belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.