Hava Durumu

Yunanistan Hafter'den medet umuyor

Türkiye ile Libya arasındaki deniz yetki sınırları mutabakatına karşı Yunan tarafı, BM'nin tanımadığı Halife Hafter'e sarıldı. Çeşitli diplomatik ve askeri adımlar da atmaya hazırlanan Atina, Hafter ile müttefik Libya'nın doğusundaki oluşumun yetkililerinden Akile Salih'i Yunanistan'da ağırlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2019 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2019 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Yunanistan Hafter'den medet umuyor

Yunanistan, Türkiye ile Libya arasında imzalanan deniz yetki sınırlarına ilişkin mutabakat muhtırası üzerine diplomatik ve askeri adımlar atmaya hazırlanıyor. Panikleyen Yunan hükümetinde bir yandan, Ege ve Doğu Akdeniz'de hem Türk-Yunan anlaşmazlıklarının Lahey Adalet Divanı'na götürülmesi, hem de Kıbrıs müzakerelerini tekrar başlaması gerektiği sesleri yükselirken, diğer yandan, Türkiye-Libya anlaşması nedeniyle ayrı bir önem kazanan Girit adasına askeri takviye planları inceleniyor.

KOD ADI 'TECRİT PLANI'

Yunan hükümeti, bu hafta içinde, Libya'ya baskı ve şantaj, Türkiye'yi ise uluslararası alanda yalnızlığa itmek amacıyla, Yunan medyasında "tecrit" kod adı verilen plan kapsamında şu adımları atacak:

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Al Sarraj'ın rakibi, Ulusal Ordu Komutanı general Halife Hafter'e yakınlığı ile bilinen Tobruk merkezli "Temsilciler Meclisi" Başkanı Akile Salih, perşembe günü Atina'ya gelecek. Salih, mutabakat muhtırasına karşı çıkmıştı.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, 12-13 Aralık'ta yapılacak AB Zirvesi'nde mutabakat muhtırasının kınanmasını isteyecek.

Birleşmiş Milletler'e (BM) bir mektup gönderilerek, Türkiye-Libya mutabakatının tanınmadığı ihbarı yapılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.