Hava Durumu

Uludağ'da yüzler düşük!

Uludağ'da kar sezonunun başlamasına sayılı günler kala halen kar yağmaması turizmcileri kara kara düşündürüyor. Son çare olarak düşünülen kar makineleri için gereken yeterli suyun da olmaması otelcilerin ve Uludağ esnafının elini kolunu bağlamış durumda.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2019 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2019 10:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Uludağ'da yüzler düşük!

Uludağ'da bir süredir yurt genelinde olduğu gibi mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle beklenen kar yağışı halen düşmedi. Geçen seneye göre aynı tarihte kar yağışının olmaması Uludağ'daki otelcileri ve esnafı tedirgin etti. Sezona sayılı günler kala kar yağmayınca otelciler çareyi suni karlama sisteminde buldu. Ancak suni kar sistemini çalıştıracak yeterli suyun olmayışı da ayrı bir sorun olarak gündeme geldi.

Geçen sene Kasım ayının ilk haftası beyaz gelinliğini giyen Uludağ'da bu sene kar yağmadı. Sezona sayılı günler kala kar yağmayınca otelciler sezon açılışında gelen misafirleri mağdur etmemek amacıyla çareyi suni karlama sisteminde buldu. Sezon açılışına kadar kar yağmaz ise Uludağ'da suni kar makineleri devreye girecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.