Hava Durumu

Salça yaparken buna dikkat!

Türk yemeklerinin vazgeçilmez tadı salçayı hazırlama sezonunun açılmasıyla birlikte sıcak gıdanın konulduğu kavanozun patlaması veya sıcak tencerenin devrilmesi gibi nedenlerle oluşan yanık başvurularında artış yaşanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2019 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2019 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Salça yaparken buna dikkat!

Türk yemeklerinin vazgeçilmez tadı salçayı hazırlama sezonunun açılmasıyla birlikte sıcak gıdanın konulduğu kavanozun patlaması veya sıcak tencerenin devrilmesi gibi nedenlerle oluşan yanık başvurularında artış yaşanıyor.

Ege Bölgesi'nde en yüksek sayıda erişkin hastaya hizmet veren Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezine, özellikle salça, konserve gibi yiyeceklerin yapıldığı ağustos ve eylül döneminde başvurular artıyor.

Yanık merkezine her ay benzer sebeplerle gelen başvuru sayısı 1 ya da 2 iken sadece bu ay salça, konserve yaparken yanarak hastaneye koşan kişi sayısı 30'a ulaştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.