Hava Durumu

Meclis komisyonunda EYT gerilimi!

EYT ile ilgili gelen son dakika açıklamalarının ardından tartışma bu kez Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'na taşındı. Pankartların açıldığı komisyonda muhalefet ve iktidar milletvekilleri birbirlerine EYT eleştirilerinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2019 18:59
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2019 18:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Meclis komisyonunda EYT gerilimi!

Tartışma komisyonda Bakan'ın konuşmasının hemen öncesinde başladı. CHP'li ve HDP'li vekiller ellerindeki pankartları açtılar ve o pankartlarda EYT tartışması yer aldı.

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bazı ifadelerin yer aldığı pankartlarda hükümete yönelik eleştiriler vardı. Bunun üzerine AK Parti sıralarından eleştiriler yöneldi ve karşılıklı atışmalar yaşandı.

Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda sabah saatlerinde CHP'li vekiller AK Parti hükümetini eleştirdiler ve milyonlarca emekli ikinci işte çalışıyor.

8 milyon emekli açlık sınırı altında yaşıyor iddiasında ve eleştirisinde bulundular. AK Partili vekiller ise AK Parti döneminde binlerce işçi ve emeklinin işsizlikten kurtarıldığını belirtti.

CUMHRUBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

İstanbul'da toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Tutturmuş bir EYT, erken emeklilik. İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı. Bizim ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar bunun bedelini ödediler. Niçin erken emeklilik? Bırakalım ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını alsın. Erken emekli olduğu zaman ideal ücreti alamayacak hem de ikinci bir iş aramak suretiyle ikinci iş ile işsizliğe öncü olacak.

'Seçim kaybetsek de yokum'

SGK sistemimizin çökmesini istemelerinin tek sebebi kaos ortamından kendilerine siyasi rant devşirme hesabıdır. Biz bunu yapmayacağız. Arkadaşlarıma söylüyorum. Beni bu yola asla teşvik etmeyin. Milletimin zararına olan bir şeye asla yokum. Seçim kaybetsek de yokum. Bütün dünya bizim sistemimizi kendine uyarlamaya çalışıyor, bizdeki bazı köhne zihniyetler sistemi çökertmek için hinlik peşinde koşuyor." açıklamasında bulundu.

BAHÇELİ: DESTEKLİYORUZ!

TBMM'de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan MHP Lideri Devlet Bahçeli EYT ile ilgili olarak "Hükümetin tavrını destekliyoruz!" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.