Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kapıkule'de yeni rekorlar yolda

Uluslararası Nakliyeciler Derneği İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki modernizasyon çalışmalarına rağmen hafta ortasında 1380 tırla geçiş rekoru kırıldığını belirterek, "Kapıkule'deki inşaat bittiğinde günlük araç geçiş sayısının tek yönde 1500'e ulaşmasını bekliyoruz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2019 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2019 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kapıkule'de yeni rekorlar yolda

Uluslararası Nakliyeciler Derneği İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ihracat ürünlerini yurt dışına taşıyan tırların sınır kapılarından hızlı giriş ve çıkış yapabilmelerinin lojistik sektörü açısından kritik öneme sahip olduğunu söyledi. Sınır kapılarındaki uzun süreli beklemelerin aşılabilmesi için Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın büyük çaba sarf ettiğini dile getiren Şener, yürütülen çalışmalar sonucu rekorların geldiğini ifade etti.

Şener, "Bugüne kadar günlük ortalama 900 tır geçişi rakamının konuşulduğu Kapıkule Sınır Kapısı'nda son günlerde rekorlar kırılmaya başlandı. Avrupa'dan Türkiye'ye dönüş hattında çarşamba günü 1380 tırla yeni bir rekor kırıldı. Türkiye'den AB'ye geçen tırların sayısı ise 1200'ü aştı." diye konuştu.

"KAPIKULE'DEKİ İYİLEŞTİRME LOJİSTİK SEKTÖRÜ İÇİN ÖNEMLİ"

Sınır kapılarının modernizasyon sürecinde olduğuna işaret eden Şener, "Kapıkule'deki inşaata rağmen söz konusu rakamlara ulaştık. İnşaat bittiğinde günlük karşılıklı araç geçiş sayısının tek yönlü 1500'e ulaşmasını bekliyoruz." ifadesini kullandı. Şener, Avrupa'ya taşıma yapan Türk filosunun büyüklüğünün 21 bin tırı bulduğunu vurgulayarak, Kapıkule'de gerçekleştirilen iyileştirmenin Türkiye lojistik sektörü adına çok önemli ve olumlu olduğunu dile getirdi.

Gümrük kapılarında oluşan kuyrukların zaman kaybına yol açtığını belirten Şener, "Şu anda Habur'da 30 kilometre kuyruk var." dedi. Şener, yaşanan gecikmelerin yatırımları da etkilediğine dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Araç her çıkışta kuyruklarda 2 gün kalsa ve yılda Avrupa'ya 20 sefer yapsa 40 gününü parkta ve kuyrukta geçiyor. Bu da sektörün zararına oluyor. Bu durum Türkiye'nin yatırım cazibesinin de kaybolmasına yol açıyor. Türkiye Avrupa'ya coğrafi olarak yakın ancak lojistik performans olarak uzak kalıyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.