Hava Durumu

Instagram hesabınızı gizli sanıyorsanız yanılıyorsunuz

Instagram kullanıcılarının bir kısmı hesaplarını yalnızca takip edilen kişiler tarafından görülmesini istiyor. Bunun için 'gizli' seçeneği bulunan Instagram'da önemli bir açık ortaya çıktı. BuzzFeed tarafından ortaya atılan iddiaya göre, gizli Instagram hesapları başkaları tarafından da görülebiliyor. Gizli Instagram hesabını görmek mümkün mü?

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2019 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2019 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Instagram hesabınızı gizli sanıyorsanız yanılıyorsunuz

Birçok kullanıcı Instagram hesabını gizli kullanmayı tercih ediyor. Böylece yalnızca kullanıcının kendisini takip etmeye izin verdiği kişiler, profilini görüyor. Ancak, BuzzFeed tarafından yayınlanan rapor herhangi bir tarayıcı ile bu hesaplara kolayca ulaşılabildiğine dikkat çekti. Facebook sunucularında önbelleğe alınmış fotoğrafların ve hikayelerin URL'leri birkaç fare tıklamasıyla kolayca görülebiliyor.

Tespit edilen güvenlik açığına göre, gizli hesaplara ulaşabilmek için Google Chrome gibi bir web tarayıcısı ile Öğeleri Denetle aracını kullanmak yeterli. Sonrasında ağ başlığının "Img" bölümüne tıklayarak, kaybolan herhangi bir Instagram postunun ya da hikayesinin URL'sine erişmek mümkün. Ulaşılan URL daha sonra da paylaşılabiliyor ve gizli Instagram hesapları aslında sanıldığı kadar gizli kalamıyor.

Tabii bu yöntemin BuzzFeed tarafından ortaya atıldığını belirtelim. Theverge de yayınladığı haberde, söz konusu yöntemin denendiğini ve doğrulandığını belirtti.

Güvenlik açığı yalnızca fotoğrafların kalıcı URL'lerini açığa çıakrmakla kalmıyor ayrıca aynı kaynak kodu numarası ile söz konusu post ile etkileşime girmiş olan Instagram kullanıcılarının URL'lerine erişmenize de izin veriyor.

BuzzFeed'e göre bu URL'ler gönderiler silindikten sonra da Facebook sunucularında kalmaya devam ediyor. Bu da özellikle kaybolan hikayelerin aslında tam olarak kaybolmadığını gösteriyor.

Facebook'a göre bir fotoğrafın URL'ini almak aslında bir postanın ekran görüntüsünü almaktan farklı değil ve normal bir durum. Şirket bu özellikte bir suistimal görmediğini söyledi. Ayrıca, özel hesaba erişimin de doğru olmadığına dikkat çekti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.