Hava Durumu

HDP önündeki eylemde 71'inci gün

DİYARBAKIR'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 56 aile, HDP il binası önündeki oturma eylemini 71'inci günde de sürdürüyor. Bir yıl önce HDP aracılığıyla PKK'lı teröristlere götürüldüğünü iddia ettiği tek oğlu Mustafa (18) için oturma eylemi yapan kanser hastası Ayşegül Biçer, mücadeleyi sürdüreceklerini belirterek, "Burada başkaldırmış anneler var, bu saatten sonra kimse onları durduramaz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2019 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2019 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
HDP önündeki eylemde 71'inci gün

Hacire Akar, 21 Ağustos'ta kaybolan oğlu Mehmet'in (21) HDP'liler tarafından dağa kaçırıldığını söyleyip, 1 gün sonra, partinin Diyarbakır binası önünde oturma eylemi başlattı. Eylemin 3'üncü gününde ortaya çıkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Oğluna kavuşup, eylemine son veren Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar'ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül'den itibaren HDP önünde oturma eylemine başladı. 56 aile, 17'inci günde oturma eylemini sürdürüyor.

'BAŞKALDIRMIŞ ANNELER BURADA, KİMSE BİZİ DURDURAMAZ'

HDP aracılığıyla bir yıl önce PKK'lı teröristlere götürüldüğünü iddia ettiği tek oğulları Mustafa (18) için eşi Rauf Biçer ile birlikte 3 Eylül Salı günü oturma eylemine başlayan kanser hastası Ayşegül Biçer, evladını alana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. Biçer, ''Her sabah bir umutla uyanıp buraya bir haber alacağımızı umuyoruz. HDP'liler binayı boşaltıp gitmişler, hiçbir açıklama yapmadan. Çünkü suçlu olduklarını biliyorlar, bize verecekleri hiçbir cevabı olmadıkları için burayı terk ettiler. Biz korkmuyoruz, biz buradayız, mücadeleye devam edeceğiz. 71 gün değil, 71 yıl da olsa evlatlarımız için bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Burada başkaldırmış anneler var, bu saatten sonra kimse onları durduramaz. Hepimizin bir davası var, evlatlarımızdır. Onlardan ne mal, ne mülk talep etmedik, kendi hakkımız olan doğurduğumuz evlatlarımızı istiyoruz ve almadan da buradan gitmeyeceğiz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.