Hava Durumu

Hakan Çavuşoğlu'ndan yeni parti oluşumuna AS TV ekranında sert tepki!

AS TV'de yayınlanan Sönmez Medya Buluşmaları'na konuk olan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, yeni siyasi parti oluşumlarını sert sözlerle eleştirdi. Ahmet Davutoğlu ve arkadaşlarının AK Parti'den istifalarını değerlendiren Çavuşoğlu, "Dava adamlığına yakışmıyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2019 08:54
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2019 08:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hakan Çavuşoğlu'ndan yeni parti oluşumuna AS TV ekranında sert tepki!

Sönmez Medya Buluşmaları'nın yeni yayın dönemindeki ilk konuğu TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu oldu. Sönmez Medya ekibinin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, ülke gündemini ve Bursa'yı ilgilendiren konuları değerlendirdi. Çarpıcı açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti'den istifası ile ilgili "dava adamlığı ile örtüşmüyor" yorumunu yaptı. Davutoğlu'nun yeni parti hazırlığının kamuoyuna yansıdığını ve sonuç itibari ile AK Parti Genel Merkezi'nin Davutoğlu'nun ihracı ile ilgili karar aldığını anlatan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Disiplin kurulu başkanlığımız bu noktada kendisinden bir savunma talebinde bulundu. Davutoğlu, diğer arkadaşları ile birlikte savunma talebini karşılamak yerine istifa seçeneğini kullandı ve partimizden istifa etti. Siyaset bir meslek değildir. Siyaset vatandaşa, millete hizmet etmenin aracıdır. Dolayısıyla siyasette bulunduğumuz makamlar da kalıcı değildir, gelip geçicidir. O günkü siyasi şartlar başka bir durum gerektirdiğinde o makam alınır, bir başkasına tebliğ edilebilir. Bu bazen milletimizin sandıktaki oyları ile gerçekleşebilir, bazen de parti politikaları çerçevesinde gerçekleşebilir. AK Parti'de görev alırken belli makamlar size tahsis edildiğinde her şey iyiyken günün sonunda o makamlar sizden alındığında intikam hisleri ile hareket etmek dava adamlığı fikriyle örtüşmeyen bir durumdur" dedi.

Eski Başbakan Binali Yıldırım'ı örnek gösteren Çavuşoğlu, "İki aktör düşünün birisi sayın Ahmet Davutoğlu, birisi Binali Yıldırım. İkisi de aynı zaman dilimine yaklaşık olarak başbakanlık mevkisinde bulundular. Sayın Binali Yıldırım sistemin değiştirilmesine öncülük etti ve sistem değişikliğinden sonra başbakanlık makamını teslim etti. Partinin sade bir neferi olarak hâlâ sahalarda bir mücadele örneği gösteriyor. Dava adamlığı, millete hizmet etme aşkı budur. Aksi takdirde elimden koltuğum alındı diyerek intikam hırsıyla hareket etmenin bu ülkeye faydası olmadı, bundan sonra da olmayacaktır" diye konuştu.

SURİYE'DE GÜVENLİ BÖLGE OLUŞTURACAĞIZ

Suriyeli mülteciler sorununa da değinen Çavuşoğlu, "Suriyeli kardeşimiz bizim misafirimiz olarak Türkiye'de yaşamlarını sürdürüyorlar. Geçici koruma altındalar. Bizim amacımız Suriye'nin içerisinde bir güvenli alan oluşturmak. Biz Suriye'nin toprak bütünlüğüne inanı-yoruz. Güney sınırlarımızda bir PYD/YPG terör koridoru oluşmasına müsaade etmeyeceğiz. Türkiye'deki yaklaşık 3.5 milyon Suriyelinin oluşturulacak güvenli gölgeye transferini sağlayacağız. Suriye'yle, İran'la yapmış olduğumuz görüşmeler çerçevesinde İdlib'in konumunu muhafaza ederek ve rejim saldırılarını bir şekilde engelleyerek o insanların düzenli olarak orada kalmalarına imkan sunacağız" açıklamasında bulundu.

'BURSALILARA VERİLEN SÖZLER TUTULACAK'

Yerel seçim sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa'ya özellikle ulaşım konusunda yapılacak yatırımlar için destek sözü verdiğinin hatırlatılması üzerine Çavuşoğlu şöyle konuştu: "Verilen sözler AK Parti iktidarları döneminde bir şekilde gerçekleştiri-lecektir. Bursalıları bu hizmetlerle mutlaka buluşturacağız. Emek Şehir Hastanesi hattı acele kamulaştırma yoluyla hayata geçirilecek. Çalışmaları şu an sürüyor. Diğer taraftan T2 ile ilgili olarak müteahhitle yaşanan birtakım sıkıntılar var. Orada bir iptal işlemi oldu. Geciken projelerin alternatifi olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız 420 adet otobüs alacak. Sinyalizasyon çalışmalarında da son aşamaya gelindi. Şu an Ulaştırma Bakanlığımızda Acemler Kavşağı ve Adliye Kavşağı ile ilgili süreç devam ediyor. Hızlı trenle ilgili de özel bir mücadelemiz var. Cumhurbaşkanımız Bursa'ya geldiğinde 2020 yılında test sürüşlerine başlayacağız demişti. Süreci yakından takip ediyoruz. Dağ yolu projemiz ise hızla devam ediyor."

'ANNELERİN ÇIĞLIĞINA KULAK VERİLMELİ'

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde devam eden annelerin nöbetine de dikkat çeken Çavuşoğlu, annelerin bu mücadelesini, terörle mücadele noktasında bir eşik olarak gördüğünü söyledi. Küçük yaştaki çocukları kandırılarak dağa kaçırılan annelerin yaşadığı bu dram karşısında hiç kimsenin sessiz kalmaması gerektiğini ifade eden Çavuşoğlu, "Nöbette 43 aileye ulaşıldı. HDP, PKK'nın adam temin etme merkezleri gibi çalışıyor. A partisi B partisi değil bütün vatandaşlarımızın annelerin bu çığlığına kulak vermesi gerekiyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.