Hava Durumu

Güzellik kraliçesi Anastasia Lin'e öfke kustular

Çin'de düzenlenecek Dünya Güzellik Yarışması'na Kanada'yı temsilen katılacakken, siyasi eleştirileri nedeniyle ülkeye girişine izin verilmeyen Anastasia Lin, Çin medyasının hedefinde...

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2015 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2015 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Güzellik kraliçesi Anastasia Lin'e öfke kustular
Devlete bağlı İngilizce yayın yapan Global Times, Çin asıllı Kanadalı güzeli başyazısına taşıdı.Time'ın aktardığına göre; gazetede yayımlanan eleştirel yazıda, 25 yaşındaki Lin'in Batılı devletlerin sempatisini kazanmak için Çin devletini eleştirdiği öne sürüldü.

Makalede, "Lin, düşman güçlerle bağlantılı olmanın bedelini ödemek zorunda. Tüm yarışmacıların radikal politik meselelere karışmaktan sakınması gerektiğini bilmiyor olabilir. Lin, sözlerinden ve eylemlerinden sorumlu olduğunu öğrenmek zorunda" ifadeleri yer aldı.

Çin’in güneyinde yer alan tropikal ada Hainan'da düzenlenecek yarışmaya Kanada adına katılması planlanan Lin, Hong Kong’dan Hainan’ın Sanya şehrine gitmek için uçağa alınmadığını açıklamıştı. Lin, kendisinin Çin’e girmesine izin verilmemesini insan hakları alanındaki kampanyalarına bağladı. Çin’in bir tarikat olarak gördüğü ve yasakladığı, Budizm’den esinlenen Falun Gong tarikatının bir uygulayıcısı da olan Lin, Çin'de uygulanan "baskı ve sansür"ü eleştirmişti.

Lin, konuya ilişkin açıklamasında, "Çin’e kabul edilmeyişim talihsizlik; ancak tam olarak da beklenmedik değil. Çin hükümetinin engeli siyasi nedenlerledir. Çin, beni inancımdan dolayı cezalandırmaya ve insan hakları konularını konuşmamı engellemeye çalışıyor" ifadelerini kullanmıştı.

Lin, Kanada’ya 13 yıl önce taşınmış ve modellik ve aktrislik yapıyordu. Çin asıllı Lin, Çin’deki insan haklarının da aralarından bulunduğu çeşitli filmlerde rol almış ve iki de ödül kazanmıştı. Lin, Çin’deki ailesinin de kendisinden dolayı rejimin tacizine ve tehdidine maruz kaldığını söylemişti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.