Hava Durumu

Facebook'un Libra'sı tehlikede mi?

ABD'li teknoloji şirketi Facebook, kripto para birimi Libra'nın bazı faktörler sebebiyle planlandığı üzere 2020 yılında piyasaya sürülemeyebileceği konusunda yatırımcıları uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2019 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2019 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Facebook'un Libra'sı tehlikede mi?

Facebook çeyrek dönem raporunda, Libra'ya ilişkin risk faktörleri kapsamında, söz konusu kripto para birimi projesinin Haziranda tanItılmasından bu yana çeşitli yasa yapıcı ve düzenleyİci tarafından eleştirildiğine dikkat çekildi.

Facebook, ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) ile oluşturduğu raporda, Libra, birçok hükümet ve düzenleyicinin proje üzerinde inceleme talep etmelerine sebep oldu ve bu taleplerin devam etmesini bekliyoruz denildi ve şu değerlendirme yapıldı:

Bunun yanında böylesine bir para biriminin piyasada kabul edilme durumu önemli derecede bir belirsizliğe sahip. Bu sebeple, Libra'nın veya bağlı olduğu ürünler ve hizmetlerin duyurulduğu tarihte piyasaya sürülmesinin bir garantisi yok.

Dijital para birimleri veya blockchain teknolojilerine ilişkin büyük bir deneyime sahip değiliz, bu durum da söz konusu ürün ve hizmetleri başarılı bir şekilde oluşturup pazarlayabilme olanağımızı kısıtlıyor.

Facebook blockchain departmanı başkanı David Marcus, daha önce Libra'ya ilişkin yaptığı açıklamada, söz konusu kripto para birimi ile, geleneksel yollarla para gönderme olanağına sahip olmayan kişilere daha etkili, ucuz ve güvenli bir alternatif sunmayı hedeflediklerini belirtmişti. Marcus'un açıklamalarının yasa yapıcıları ikna konusunda başarısız olmasıyla Marcus, ABD Senatosu Bankacılık Komitesinde denetleyicilerin sorularını yanıtlamıştı.

Libra'ya yönelik endişeler, senato üyeleriyle sınırlı kalmamış ve aralarında ABD Başkanı Donald Trump, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire ve Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Benoit Coeure'in bulunduğu birçok üst düzey yetkili, Libra'nın finansal sisteme yönelik oluşturduğu riskler hakkında uyarmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.