Hava Durumu

Bursaspor efsanesine büyük görev

Bursaspor'un efsane futbolcusu ve kaptanı Pablo Martin Batalla, Arjantin Federal Ligi kulüplerinden Deportivo Roca takımında sportif direktör olarak çalışmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2019 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2019 10:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor efsanesine büyük görev

Süper Lig'de 2009-2010 sezonunda şampiyon olarak Anadolu devrimi yapan Bursaspor'un kadrosuna yer alan ve daha sonraki sezonlarda gösterdiği performansla efsane haline gelen Pablo Martin Batalla spordan ayrı kalamadı. Bir yıl önce Mayıs 2018'de futbolu Bursa'da bırakan 1984 doğumlu Tangocu, ülkesinde kariyerini idari yönde yapma kararı aldı ve Deportivo Roca kulübünün sportif direktörlük teklifini kabul etti.

Yeşil Beyazlı renklere gönül verenlerin kalbinde unutulmazlar arasına giren Batalla, ülkemizdeki 2. Lig'e denk gelen Arjantin Federal Ligi'nde yeni kulübü Deportivo Roca'nın başarısı için mücadele edecek. Pablo Martin Batalla'nın geçtiğimiz günlerde Bursa'da heykeli de yapılmıştı. Arjantinlinin heykelinin Timsah Arena'ya koyulması gibi fikirler ortada dolaşırken henüz net bir karar çıkmadı. Batalla futbolculuk kariyeri boyunca Süper Lig'de 210 maça çıkarken 55 gol atıp 65 asist yaparak süper bir istatistiği imzasını atmıştı. Arjantinli ayrıca Çin Süper Lig'inde 50 maçta 18 gol 10 asist, Türkiye Kupası'nda 20 maçta 4 gol, 8 asist, Şampiyonlar Ligi'nde 3 maç 1 gol, Avrupa Ligi'nde ise 4 maç 2 gol ile 2 asist yapma başarısı gösterdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.