Hava Durumu

Bursa'nın bir ilçesini daha kurak vurdu!

Yenişehir'de sonbahar yağmurlarının görülmemesi tarımsal faaliyetleri olumsuz etkiliyor. Çiftçiler, hazırladıkları toprağa buğday ve arpa ekemezken, sulama göletlerindeki doluluk oranları her geçen gün azalıyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2019 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2019 11:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'nın bir ilçesini daha kurak vurdu!

Yenişehir'de sulama göletlerinin bugünkü doluluk oranlarının yüzde 30'lara kadar gerilediğini belirten Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, bu durumdan, önümüzdeki yıl yaz aylarında tarımsal faaliyetlerin olumsuz etkilenebileceğini anlattı. Aktaş, "Yeniköy, Kavaklı, Akbıyık, Orhaniye, Burcun, Terziler ve Alaylı sulama göletleri ilçedeki tarımsal faaliyetlerin can damarı gibi. Bu göletlerin tarımsal sulama ihtiyacını karşılayabilmesi için bugünlerde sonbahar mevsimine özgü yağmur yağışlarının başlaması gerekiyor" dedi.

Boğazköy ve Yeraltı Sulama Projeleri kapsamında arazileri olan çiftçilerin bu olumsuzluktan kısmen etkileneceğini vurgulayan Aktaş, "Sulama projesi kapsamının dışında kalan arazilerin su ihtiyacı yağmur yağışlarıyla karşılanıyor. Beklenen yağışlar gelmezse çiftçi için ciddi bir kuraklık tehlikesi baş gösterebilir" diye konuştu.

Bu denli yağışsız bir kasım ayının uzun yıllardır yaşanmadığını dile getiren Aktaş, önümüzdeki günlerde yağışların mevsim normallerinde gerçekleşmesini umduklarını kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.