Hava Durumu

Ahmet Hakan, Adnan Oktar'a sert yüklendi! "Bu tür sallamaları pek sever"

Yargılanması esnasında "Tayyip Bey bizim evimize gelirdi" diyen Adnan Oktar'a sert sözlerle yüklenen Ahmet Hakan, "Bu tür atmasyonları, bu tür sallamaları, bu tür şişinmeleri pek sever" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2019 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2019 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ahmet Hakan, Adnan Oktar'a sert yüklendi! "Bu tür sallamaları pek sever"

Adnan Oktar suç örgütüne yönelik 226 sanığın yargılandığı davada Adnan Oktar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili "Tayyip Bey bizim evimize gelirdi. Tayyip Bey beni yakından tanır. Tayyip Bey beni sever" ifadelerini kullanmıştı.

"PALAVRA OLDUĞUNA EMİNİM"

Hürriyet gazetesindeki köşesinde Adnan Oktar'ın bu sözlerini yorumlayan Ahmet Hakan, "Adnan Oktar'ın bu söylediklerinin palavra olduğuna eminim. Çünkü bu tür atmasyonları, bu tür sallamaları, bu tür şişinmeleri pek sever Adnan Oktar" ifadelerine yer verdi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca hazırlanan 3 bin 908 sayfalık iddianamede Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu 226 sanık ile 125 mağdur-müşteki yer alıyor. İddianamede, Adnan Oktar Suç Örgütü'nün kuruluşu, yapısı, kuralları, örgüt içi evlilikler, örgütün tarihsel gelişimi, ideolojisi, amacı, örgütün cinsel-mali sömürü düzeni, örgütün gelir kaynakları, silahlanma yapısı, örgütün hukuk grubu, propaganda faaliyetleri ve FETÖ ile ilişkisine ayrıntılı olarak yer veriliyor.

ARAMALARDA 79 TABANCA, 23 TÜFEK VE 17 BİN 596 ADET FİŞEK ELE GEÇİRİLDİ

İddianamede, örgüt üyelerinin ev aramalarında 79 tabanca, 23 tüfek ve 17 bin 596 adet fişek ele geçirildiği belirtiliyor. İddianamede, 11 Temmuz 2018 tarihinde örgüte yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, "Dragos" olarak tabir edilen örgüt merkezinde arama işlemlerini gerçekleştiren kolluk personeline yönelik olarak, hâli hazırda tutuklu bulunan örgüt mensubu Mert Sucu tarafından Özel Harekat Şube Müdürlüğü görevlisine 2 adet ateş açıldığı ancak çelik yelekten dolayı herhangi bir ölüm olayı yaşanmadığı ifade edildi.

24 AYRI SUÇTAN CEZALANDIRILMALARI TALEP EDİLİYOR

İddianamede toplam 226 şüphelinin, "Siyasal veya askeri casusluk suçuna teşebbüs", "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma-yönetme", "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme" ve "Cinsel istismar" gibi toplam 24 ayrı suçtan cezalandırılmaları talep ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.